Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemellből hogy készítsem...

Csirkemellből hogy készítsem el a pörit?

Figyelt kérdés
A csirkemellből lehet egyáltalán finom pörit főzni??
2012. dec. 6. 10:05
 1/7 anonim ***** válasza:
szerintem nem lesz fincsi, mert a pörköltnek épp a zsíros részek adják meg az ízét. Amúgy vágd össze kockákra a húst és ugyanúgy kezeld, mint másfajta részeknél.
2012. dec. 6. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Valóban eléggé száraz husi, de ahogyan én csinálnám:


csíkokra vágnám a husit, megfőzném igen rövid lével pörköltnek, és a végén tejfölbe, tejszínne lisztet símára keverve behabarnám, mint a gombapörköltet is szoktuk.


Nem biztos, hogy nokedlit adnék mellé, inkább párolt rizst, vagy főtt tészát köretnek.

2012. dec. 6. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
37%
Szinte sehogy, persze mindenből lehet pörit kihozni, csak így natúr egy ehetetlen száraz hús lesz. A csirke mell alapból egy száraz hús. Azt megpróbálhatod, hogy más csirke alkatrészeket is hozzá főzől,. pl. combot, vagy szárnyát, és még csirkelábat is tehetsz hozzá. Így más finom lesz a pörid, és "ragacsos " is lesz.Jó főzést!!!
2012. dec. 6. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:
81%
Én sokat ettem csirkemell filét. Száraz hús de aki szereti az nagyon jó, és tésztával az igazi, de ez ízlés dolga,,
2012. dec. 6. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
vagy pl ha tudsz gombát szerezni,üss össze egy gombapörköltet és azzal öntsd nyakon az előzőleg megpirított/grillezett csirkemellfiléket,és rizzsel,tésztával,vagy noklival tálald:)
2012. dec. 6. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is finom, lehet egy jó lecsós pörköltalapba tenni szeletben is, de csíkozva is.

rizzsel, tarhonyával tálalva, finom ebéd, vacsora.

a lecsós alap legyen tartalmas, finom, akkor már nem lesz baj, a hús puha omlós lesz, nem szárad ki.esetleg az egészet egy kis füstöltszalonna kiolvasztásával kezdeni, és ezen folytatni a lecsót.

2012. dec. 6. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 bumbi02 ***** válasza:

Én csirkemellből paprika nélküli "fehér" pörköltet - ragut - szoktam csinálni, rozmaringgal, tárkonnyal, kakukkfűvel. Végén behabarom tejföllel.


Ha az ember nem szárítja ki a húst, akkor nem lesz száraz. Bár csirkemell sose lesz olyan omlós mint a comb, de az sem feltétlen száraz.

2012. dec. 6. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!