Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el diétásan...

Hogyan készítsem el diétásan a tököt?

Figyelt kérdés
Főzelékként, és rántott tökként szoktam készíteni, de ennél jóval kalóriaszegényebb verzióval próbálkoznék.
2012. okt. 26. 11:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Persze jó lenne tudni, hogy milyen jellegű diéta: epe vagy hasonló bajok miatt (hagyma nélkül) vagy cukorbetegség és akkor liszt, stb. nélkül?

No majd válogatsz. Szoktam:

- tökpörkölt (tejföllel habarva, ha a diéta engedi)

- kockára vágva lecsó-bővítésként

- krumplival, zöldpaprikával, hagymával, paradicsommal (tetszés szerint) kockára vágva összerakod, mint a rác-pontyot szoktuk, és zsírozott, tejfölös tepsiben (jénaiban) tetejére esetleg reszelt sajttal összesütöd

2012. okt. 26. 11:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Simán diétázom nagy súlyfelesleg miatt.

2012. okt. 26. 12:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Értelek:

Akkor azt az utolsót, amit rác-ponty-szerűnek írtam, hogy ami van, nyersen összekavarod,sóval, borssal ízesítve zománcos edénybe, vagy jénaiba (előtte zsírozod + kevés tejföl) beleöntöd. Ha sütőbe teszed, fóliával borítsd be, a paradicsom + a tök majd levet enged és a krumpli is átpuhul, vagy a mikróba tetővel együtt. Amikor már minden puha takarót le, a tetejére rakott tejföl + sajt rásül és kész. Kiadós, és akár 2-3 napra is elég egy viszonylag kevés mennyiség.

De ha hagymát + zöldpaprikát dinsztelt, majd a kockára vágott tököt beleborítod, só, bors, valami egyéb fűszerkeverék, pár csöpp víz, míg födő alatt átpuhul. Ehhez adhatsz pár szem főtt krumplit köretnek.

Vagy visszasütöd zsírjára és ráütsz 2 tojást = tökös rántotta.

2012. okt. 26. 14:00
 4/4 anonim ***** válasza:

[link] tejföl helyett használhatsz sovány joghurtot vagy kefírt is én is mikor diétáztam ezt használtam vagy 12%-os tejfölt

[link]

itt a szalonnát hagyd ki sovány pulyka vagy sertésdarálthúsból készísd, sovány sajt a tetejére tejföl helyett itt is használhatsz joghurtot

[link]

[link]

[link]

kolbászt, szalonnát hagyd ki belőle helyette csirkemellcsíkok vagy sonkadarabkák

sok sikert!

2012. okt. 26. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!