Mit rontottam el a kovász készítésénél?
Figyelt kérdés
Élesztő nélküli kovászt szerettem volna "gyártani". (Liszt és víz) Valami miatt azonban nekem nem nőtt meg a térfogata. Savanyú illata lett és buborékos is, de most már olyan, mintha a liszt leült volna az aljára, a teteje pedig híg, "vizes". Segítsetek, mit csináltam rosszul?2009. aug. 19. 15:06
1/5 anonim válasza:
A kovász nem liszt és víz, hanem liszt víz és méz vagy cukor.
A cukor nélkül nem indul el, hiszen az a táptalaja a gombák szaporodásának.
Azonkívül keverni kell (12 óránként) és tetejét mindíg újra megszórni liszttel.
2/5 anonim válasza:
mi csak vízből és (rozs)lisztből csináljuk.nem baj ha buborékos,néha nekünk is olyan lesz és nekünk is szokott leülepedni,egyszerűen keverd meg olyankor,nincs semmi baja.
3/5 anonim válasza:
Szia!
Élesztő nélküli kovász nincs, mert akkor azt már nem kovásznak hívjuk. Azért sem nőtt meg a térfogata a list-víz elegyednek, mert nem volt mitől, hiányzott az élesztő.
Az élesztőgombák szaporodása okozza a térfogatnövekedést.
Kovász: liszt, víz, élesztő
maszatka
4/5 anonim válasza:
5/5 anonim válasza:
Csak tudom, mi a kovász, mivel pék vagyok, ez a szakmám...
Eleve ami nem tartalmaz élesztőt, nem kovász a neve!
A levegőben pedig nincsenek élesztőgombák, esetleg penészgombák, de az teljesen más dolog...
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!