Saját tapasztalat (kenyérsütő gépre vonatkozik):de igen, lassabban kel és a szokásosnál jóval "tömörebb" lesz. Ezt ellensúlyozandó, én 1/3-1/3-1/3 arányban BL55-ös lisztet,búzadarát és kukoricalisztet használok a kukoricás kenyérhez, megfejelve egy ek. krumplipüré porral.A vizhez meg kb. 1/3-nyi tejet keverek, a kelesztő programot pedig kétszer futtatom.És a szokásosnál kevésbé sőzom meg.
Tudom, barbár megoldás, de nekem bevált!
#2!
A glutén nem egyetlen fehérje és csak azoknak ártalmas akik lisztérzékenységben -ez egy autoimmun betegség- szenvednek.
Egyébként valóban glutén kell ahhoz, hogy kenyeret süthessünk (mármint hagyományos módon)...
Gliadin és glutenin.
A cöliákia nem autoimmun betegség, sokkal inkább az egészséges szervezet egy teljesen természetes védekező reakciója egy ennyire kártékony méreggel szemben.
Autoimmun betegségeket valóban okoz a bélfalon átjutott glutén! Számos betegséget, és nem csak cöliákiásoknál. A lakosság 60-80%-ánál. Rengeteg betegség köthető a gluténfogyasztáshoz, csak erről nem divatos beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!