Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell ezt megcsinálni,...

Hogyan kell ezt megcsinálni, sütésről van szó!?

Figyelt kérdés

[link]


Aki konyít egy kicsit a sütéshez, az ha van ideje, segítsen már legyen szíves!:) 1. kérdésem, hogy a 'puha vaj' kifejezés mit takar? én azt csinálhatom ramaból, ami nem a kocka alakú, hanem a kis dobozos aminek a borítóján egy kenyér van megvajazva??

2. kérdésem:az apróra vágott csoki, dió az mennyire apró, és mivel vágjam?

Nagyon bamba vagyok, de barátomat szeretném meglepni, és aranyosabb saját kezűleg csinálni valamit, mintha vennék egy cukrászdába!

Köszönöm előre is!:)


2012. dec. 3. 16:16
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
jaj és még valami!!! az étcsoki helyett csinálhatom milka tejcsokival is?
2012. dec. 3. 16:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én Flóra margarinból szoktam, az puha is és nem olyan magas a víztartalma, mint a Rámának, A ddiót tedd egy nylonzacsiba és húsbárddal össze tudod zúzni, egyszerűbb, mint késsel vagdosni. Csokit késsel vágd minél kisebb darabokra.
2012. dec. 3. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha nincs húsbárd, akkor jó a nyújtófa is.
2012. dec. 3. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
o nagyon köszönöm!
2012. dec. 3. 16:29
 5/14 anonim ***** válasza:
Ne dobozos margarint használj, hanem kifejezetten sütéshez való kockamargarint. A dobozos már egy krémszerű készítmény, arra való, hogy kenyérre kend. a "puha vaj" azt jelenti, hogy szoba hőmérsékletű, tehát nem közvetlenül felhasználás előtt veszed ki a hűtőből. Ha hideg, kemény, akkor nem lehet jól kikeverni.
2012. dec. 3. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Én mindig dobozosból csinálom az ilyen kekszféléket, sokkal finomabb, mint a sütőmargarin.


Milától túl édes lesz, és szétolvad, a keserő meg megmarad benne kihűlés után kis ropogós csikdarabka lesz a sütiben.

2012. dec. 3. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

A puha vaj annyit jelent, hogy kicsit megpuhítod a vajat a mikróban. Ne follyon. Csinálhatod margarinnal is, de csak a kockamargarinnal, a dobozossal nem. Az nem jó hozzá.

A csokit és a diót darabolhatod egy éles nagy késsel is. De gyorsabb, ha beleteszed egy nagyobb műanyag zacskóba, és nyujtófával, klopfolóval vagy kalapáccsal addig vered, amíg apró nem lesz. Kb. fél vagy negyed borsónyira.

2012. dec. 3. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
remek, köszönööm!:)
2012. dec. 3. 16:33
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha mégis Milkából csinálod, akkor kevesebb cukrot tegyél bele a sütibe.
2012. dec. 3. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
kb fele annyi cukrot akkor?
2012. dec. 3. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!