Palacsintából mit lehetne csinálni?
Hétvégén csináltam hortobágyi palacsintát és sima palacsintát is,rengeteg lett.
A sós elfogyott,az édes nagy részét megettük lekvárral,túróval töltve,de maradt még.
ŰNem szeretném kidobni,de simán szokásos töltelékekkel már nem fog elfogyni.
Esetleg ötlet valakinek?
Valamilyen szószt rá? Vagy összesütni valamivel?
első: ez tetszik
második: ahhoz sós palacsinta kell szerintem
ez kifejezetten édes,tele van cukorral
(úgy csinálom ha mindkét félét akarok,hogy a sós készül először,kis só van benne,aztán becukrozom,abból már édes lesz)
Tekerd össze a palacsintát és karikázd fel, így kapsz belőle palacsinta csíkokat. Ezt süsd ki bő forró olajban, ropogósra. Olyan lesz mint a szalma krumpli csak ez palacsinta. Aztán lekvárral vagy amivel akarjátok egyétek meg. :)
Ha nem lenne olyan édes a tészta, akkor is felkarikázod, csíkokra vágod és levesbe betétnek jó lenne.
cicánk nincs,de nem is adnám oda neki a finom palacsintát
Paradicsomlé? Kis adaggal legközelebb kipróbálom,nem is hallottam még,de imádom minden paradicsomosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!