Valaki segítene?
sziasztok:)
azt szeretném kérdezni, hogy tudtok e gyorsan és sütés nélkül elkészíthető sütit?!.
valami olyan recept kéne amihez nem kell sok dolog és olcsó is:DD
előre is köszi
Keksztekercs
Sport szelet
Joghurttorta
Én csak ennyi sütés nélkülit szoktam csinálni. Ha érdekel valamelyik, leírhatom a receptjét is.
a sportszelet érdekelne.
és köszönöm:)
háztartási keksz
citormlé
cukor
tejföl
az arányokat nem nagyon tudom, csak szemre csinálom mindig
szóval:
egy tepsi vagy tortaforma alját beterited kekszel, rácsepegtetsz citromlevet, a tejfölt kikevered cukorral és ugy kened, hogy 7-10mm legyen a keksz felett, majd addig ismétled a keksz, citrom, tejföl réteget, amig tart a tepsi vagy ha kevesebb anyagod van ugy is jo
mindegy melyik réteggel fejezed be, ha keksszel akarod, akkor az utolsó tejfölös réteg lehet több
ha vadítani akarod, akkor vegyél 7dl gyümölcsös üdítőt és fözd meg 2csomag pudingporral és 4 kanál cukorral és azzal öntsd le a tetejét, de ennélkül is fincsi sütid lesz :)
ja és néhány órát hagyni kell állni
:)
Sport szelet
50 dkg darált háztartási keksz
4 ek. kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2-2,5 dl tej
rum aroma
A kakaót és kekszet összekeverjük
A tejet, margarint, cukrot összemelegítjük, amíg a margarin és cukor elolvad
Hozzákeverjük a kekszhet, romaromával ízesítjük
Alufóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk a masszát, majd a hűtőbe rakjuk dermedésig
A tetejét végül ét tortabevonóval leöntjük
Először 2 dl tejjel készítsd, ha nem állna össze, akkor a maradékot hidegen is hozzáöntheted.
Egy ismerősömnél ettem pár hete "házi krémest" és agyon dícsértem, hogy mennyire isteni finom és kiderült, hogy
a Dr. Oetker "házi krémes" nevű alapporából készült. Leveles tészta kell hozzá (kb 200 Ft), a por kb 300 Ft, és 0,9 liter tej. Bár a leveles tésztát (alsó-felső lapot) be kell tenni a sütőbe, de kb 4-4 percre. Habverővel felvered a port és a tejet, tepsibe a lap rá a krém majd a másik lap és hűtőbe kell tenni kicsit. Mennyei, olcsó és gyors.
Na persze mindenki el lesz ájulva, mert krémest nem tudnak sokan, egy egyszerű keksztekerccsel fele annyira sem veszed le a vendégeidet a lábukról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!