Mások hogy csinálják?
Erre még én sem jöttem rá, igaz én csak hébe-korba sütök ilyet, mikor a bölcsibe van valami buli. Az én fiam tej- tojásallergiás, de mindig sütök annak az egyszem lisztérzékeny kislánynak is. Úgy vagyok vele, legalább akkor ne maradjon már ki a sütizésből, mikor a másik ételallergiás gyereknek van valamije!
Én almásbélest sütöttem rizsliszttel, beleizzadtam, mire belelapogattam a tepsibe a tésztát (nyújtani nem lehetett), azon izgultam, hogy fogom kiszedni a tepsiből, aztán simán kijött), de jól sikerült. Én inkább olyanokat sütök, aminek nem kell nagyon feljönni, bár tuti van valami technikája, mert egy ismerősöm süti a férjének a kenyeret, az meg gondolom csak nem marad lapos!
1. vagyok
Most beszéltem az ismerősömmel, aki megígérte, hogy elküldi az ő kenyérreceptjét. Ha megjön, leírom.
Annyit mondott még, hogy ő keveri a rizslisztet és a gluténmentes lisztet. Ha kenyeret, kalácsot, kelt tésztát csinál akkor felveri a tésztát, mint a fánkot, mikor csináljuk. Kicsit lágyabb, folyósabb tészta lesz. Duplájára keleszti, majd formázza és újra keleszti (kenyeret, kalácsot a formában, amiben süti), míg meg nem indul a folyamat, akkor teszi a sütőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!