Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ég le szinte minden...

Miért ég le szinte minden sütimnek az alja?

Figyelt kérdés

Még akkor is leég, ha a teteje-közepe még nyers.

Mitől lehet ez?


2012. nov. 22. 13:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

akkor lehet,hogy a sütőd rosszul süt.

milyen fajtád van?

2012. nov. 22. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez volt egy stand up-os számban! Az anya az általad is említett ok miatt vett új sütőt, aztán rácsodálkozott az "ajándék tepsire", mire mondta neki a szállító, hogy az nem az, hanem valami légelosztó vagy mi, anélkül a sütik alja mindig leégne, a teteje meg nyers maradna.
2012. nov. 22. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 sheex ***** válasza:
100%
Nekem a pizzámnál volt így. Tegyél alulra a sütőbe egy kettéhajtott alufóliát. Vagy ha nem elég, akkor növeld a rétegek számát. Van aki tetőcserepet tesz alulra, de az lehet sok lenne már. (gázsütőre mondom, villanynál nem tudom hol helyezkednek el a fűtőrudak, de gondolom ott is alul)
2012. nov. 22. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Előmelegített sütőbe tedd be és kis lángon süsd. Ne tény sok tésztát a tepsibe úgy értem ne legyen vastag a tészta. Tehetsz cserepet a sütő aljába, hogy felfogja a hőt.

Én egy kicsit kivajazom és lisztet szórok a tepsi aljába.

Nekem is elég gáz a sütőm csak egy soros körláng van középen. Annak kéne ezzel sütnie, aki kitalálta ezt a marhaságot.

2012. nov. 22. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
A sütő miatt van! Próbálj meg az aljára cserepet tenni és rakd a sütit a sütő felső részébe, ha van rá lehetőség!
2012. nov. 22. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
alapvetően a sütő hibája, valószínűleg régi típusú gázsütőd van. én eddig szupermodern légkeveréses whirlpoollal sütöttem, olyanok voltak a sütijeim, mint egy álom. a mostani lakásunkban régi gázsütő van, uez a probléma, pedig nem hinném, h visszafejlődött a sütőtudományom. apró trükkökkel egyébként lehet rajta segíteni: mindig legfelül süss, a receptben előírtnál kicsit kisebb lángon. így kissé hosszabb lesz a sütési idő, de nem ég szénné az alja, mire átsül a tészta.
2012. nov. 22. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Régebbi gázsütőm van. Légkeverés van rajta, és a húsok, zöldségek mindig szépre megsülnek, csak a sütik nem.


Köszi a kommenteket, kipróbálom az alufóliát és a cserépedényt is. Hátha..

2012. nov. 22. 14:50
 8/11 anonim ***** válasza:
ez azért van, mert a húsoknál és zöldségeknél mindig van zsíradék (olaj) v víz (v mid2) a tepsi alján. a sütiknél meg nincs és nem is lehet. olajozd vagy vajazd ki jól a tepsit és fedd be zsemlemorzsával. biz esetekben a sütőpapír is jó megoldás, csak azt nem lehet mindenfajta sütinél alkalmazni
2012. nov. 22. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Sütőpapírral szoktam, akkor is leégnek. Sőt, ha kikenem hajjal, és belisztezem, akkor is.
2012. nov. 22. 15:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is próbákoztam a cseréppel, de az meg úgy lefogta a hőt, hogy nem sült meg rendesen:) nekem az jött be, hogy a régi sütő nagy gáztepsije, ebbe alulra pont bepasszol, azt vontam be még dupla fóliával. most mondhatom tökéletes.
2012. nov. 22. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!