Miért ég le szinte minden sütimnek az alja?
Figyelt kérdés
Még akkor is leég, ha a teteje-közepe még nyers.
Mitől lehet ez?
2012. nov. 22. 13:51
1/11 anonim válasza:
akkor lehet,hogy a sütőd rosszul süt.
milyen fajtád van?
2/11 anonim válasza:
Ez volt egy stand up-os számban! Az anya az általad is említett ok miatt vett új sütőt, aztán rácsodálkozott az "ajándék tepsire", mire mondta neki a szállító, hogy az nem az, hanem valami légelosztó vagy mi, anélkül a sütik alja mindig leégne, a teteje meg nyers maradna.
3/11 sheex válasza:
Nekem a pizzámnál volt így. Tegyél alulra a sütőbe egy kettéhajtott alufóliát. Vagy ha nem elég, akkor növeld a rétegek számát. Van aki tetőcserepet tesz alulra, de az lehet sok lenne már. (gázsütőre mondom, villanynál nem tudom hol helyezkednek el a fűtőrudak, de gondolom ott is alul)
4/11 anonim válasza:
Előmelegített sütőbe tedd be és kis lángon süsd. Ne tény sok tésztát a tepsibe úgy értem ne legyen vastag a tészta. Tehetsz cserepet a sütő aljába, hogy felfogja a hőt.
Én egy kicsit kivajazom és lisztet szórok a tepsi aljába.
Nekem is elég gáz a sütőm csak egy soros körláng van középen. Annak kéne ezzel sütnie, aki kitalálta ezt a marhaságot.
5/11 anonim válasza:
A sütő miatt van! Próbálj meg az aljára cserepet tenni és rakd a sütit a sütő felső részébe, ha van rá lehetőség!
6/11 anonim válasza:
alapvetően a sütő hibája, valószínűleg régi típusú gázsütőd van. én eddig szupermodern légkeveréses whirlpoollal sütöttem, olyanok voltak a sütijeim, mint egy álom. a mostani lakásunkban régi gázsütő van, uez a probléma, pedig nem hinném, h visszafejlődött a sütőtudományom. apró trükkökkel egyébként lehet rajta segíteni: mindig legfelül süss, a receptben előírtnál kicsit kisebb lángon. így kissé hosszabb lesz a sütési idő, de nem ég szénné az alja, mire átsül a tészta.
7/11 A kérdező kommentje:
Régebbi gázsütőm van. Légkeverés van rajta, és a húsok, zöldségek mindig szépre megsülnek, csak a sütik nem.
Köszi a kommenteket, kipróbálom az alufóliát és a cserépedényt is. Hátha..
2012. nov. 22. 14:50
8/11 anonim válasza:
ez azért van, mert a húsoknál és zöldségeknél mindig van zsíradék (olaj) v víz (v mid2) a tepsi alján. a sütiknél meg nincs és nem is lehet. olajozd vagy vajazd ki jól a tepsit és fedd be zsemlemorzsával. biz esetekben a sütőpapír is jó megoldás, csak azt nem lehet mindenfajta sütinél alkalmazni
9/11 A kérdező kommentje:
Sütőpapírral szoktam, akkor is leégnek. Sőt, ha kikenem hajjal, és belisztezem, akkor is.
2012. nov. 22. 15:02
10/11 anonim válasza:
Én is próbákoztam a cseréppel, de az meg úgy lefogta a hőt, hogy nem sült meg rendesen:) nekem az jött be, hogy a régi sütő nagy gáztepsije, ebbe alulra pont bepasszol, azt vontam be még dupla fóliával. most mondhatom tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!