Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet készíteni még...

Mit lehet készíteni még szárnyasból? Csirkéből, kakasból.

Figyelt kérdés

Nagyikám ültetett az éven tyúkot, 3-at is, majd 60 csibe kelt. Abból lett 40 kakas.

Már csak 3 szaladgál az udvaron, de már nagyon unom a sok kakas húst, ugyanis mindig nekem adja, mert már nála nincs hely. Én megfőzöm és a felét elviszem neki. Na de már semmi ötletem sincs, hogy mit lehetne belőle csinálni. Volt leves, főtt hús, főtt sült, töltött hús, rántva, pörköltnek.

Most kivettem 2 kakast megint a fagyóból, és szeretném dél után megfőzni, mert üres a hűtő és nem vagyunk olyan anyagi helyzetbe, hogy tanyasi szárnyas húst csak úgy kidobjunk.

De már a férjem nagyon nem akarja megenni, ezért szeretnék, valami különlegesebbet főzni belőle. Gondoltam arra, hogy kicsontozom amit lehet a csontosabb részekből csinálok valami levest, a húsokhoz pedig veszek a boltban kevés sertés lapockát és így készítek egy rakottast. Héjában főtt krumpli, a két hús pörköltnek elkészítve a burgonyára kanalazva, majd megint krumplival betakarva, tejföllel, kakastaréjjal a tetején. Mit gondoltok? Nekem ez az egy ötletem van, de nem tudom milyen lenne a két hús együtt.


2012. nov. 19. 09:42
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igaza van a 8-asnak, ha minden főzéshez kakas húst kell használnod, valahogy már nem olyan nemes. De egyébként olyanok mint a kiskirályok.

Köszönöm szépen a nagyon értékes recepteket, elmentem őket. Mindenkinek ment a zöldkezecske.

2012. nov. 19. 12:17
 12/14 anonim ***** válasza:

:D

Ezt tetszik: mint a kiskirályok!

Sosem felejtem el, amíg kertes házban laktam, a nagy vöröskakas megállt a szemétdomb legtetején, végignézett a háremén, és akkorát kukorékolt, hogy no! Betyár büszke volt!

2012. nov. 19. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

Tegnap nálunk is kakas volt, déditől kaptunk egy méretes állatot. Nálunk az még a szépsége a dolognak, hogy a férjem nem eszi a szárnyashúst, szóval ott voltunk ketten a 3 évesemmel egy kb. 3 kilós jószággal!


Én kicsontoztam a mellet és a combokat, abból brassóit készítettem (így a férjem is megette); a csontokból és az aprólékból becsinált levest főztem tárkonnyal, tojássárgájával elkevert tejföllel, citromlével tálalva.

A többi részéből pörköltet főztem rizzsel, de neked ez már nem téma, csak a teljesség kedvéért írtam le!

2012. nov. 19. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha már ennyire unjátok a jót, akkor viszont el kell adni:


Felpucolva kilója elmegy 1000-1200 Ft-ért, eladsz az évi 40 db-ból 20 db-ot, lesz belőle kb. 25000 Ft-od, azon tudsz venni sertés- ill. marhahúst, és rögtön nem kell a kakashúst halálra unnod.

Mások örülnek, ha egy évben 1x, 2x hozzájutnak fincsi kakashoz, biztosan szívesen vesznek esetenként 1-1 db-ot.

2012. nov. 19. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!