Lehetőségem nyílt, hogy lecsót főzzek. Hogy csináljam?
Figyelt kérdés
2009. aug. 15. 15:15
1/3 anonim válasza:
A NATÚR lecsó, amibe az első öt perc után tehetsz akár kolbászt, akár gombát, az utolsó öt percben akár tojást is.
Tehát: A szeletre vágott hagymát házizsíron nem pirítom meg, csak üvegesre készítem. Beleteszem a felszelt paprikát és paradicsomot. Az arány kb. 3:2 Megsózom, esetleg egy kis vegetával kipótolom a sózást. Kevés vizet teszek az elején az aljája, később már nem. Fedő alatt kb. húsz percig főzöm. Szoktam bele tenni egy ici-pici fokhagymát és egy ici-pici zellerlevelet is. Ha szereted, erős paprikával is készítheted és amint fent írtam, tehetsz bele az elején kolbászkarikákat, gombát, esetleg füstölt szalonnát is.
2/3 anonim válasza:
3-4 személyre 3 tenyérnyi paprika 4-5 tojásnyi paradicsomot szoktam. Először mindent felaprítok. először a hagymát üvegesre folyton keverve, rázogatva, majd bele a kolbász, sül-sül, majd paprika, 2 perc múlva paradicsom, kever kavar, fűszerezem, kis pirospaprika, só, bors és rá a fedő. Néha megkeverem megnézem és ha a fakanállal szétlehet könnyen nyomni a paprikát akkor jó.
3/3 anonim válasza:
Én úgy szoktam,hogy először szalonnát sütöm ki,aztán hozzáteszem a kolbászt.Ha ezek megsültek,akkor a szeletelt hagyma,amit fedő alatt párolok kb 5 percig.Aztán jöhet hozzá a paprika,amit szintén fedő alatt párolok,majd végül a paradicsom,amivel jól összefőzöm.Ez a külön rakok bele mindent bejött,mert így minden megpuhul és nem bántja a pocimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!