Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a paprikáscsirkét?

Figyelt kérdés
2009. aug. 15. 08:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag majdnem ugyanúgy mint a pörköltet. Jó nagy fej vöröshagymát zsírban szép halvány pirosra dinsztelek, félrehúzom, belerakom a pirospaprikát. Beleteszem a csirkét, combot és csirkemellet szoktam, együtt párom kis ideig, időnként megkeverem. Rakok bele sót, borsot, köménymagot, zöldpaprikát, paradicsomot és annyi vizet, hogy éppen csak ellepje. Fedő alatt puhára párolom. Nagyon ne főjjön szét, arra figyelj. Tejfölt elkeverek egy kanál liszttel. Amikor kész, akkor vagy kiszedem a húsokat, vagy pedig benne hagyom és ráöntöm a tejfölt és összerottyantom. Galuskával kínálom, valamint uborkasalátával szeretjük a legjobban.
2009. aug. 15. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Azt még elfelejtettem, ha kiszedem a húsokat, akkor a tejfölt belekeverem a szaftba és visszarakom a csirkéket és úgy főzöm össze pár másodpercig.
2009. aug. 15. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Paprikás csirke


Hozzávalók (4-6 személyre):

1,5 kg bontott csirke

2 közepes hagyma

2 közepes zöldpaprika

1 kicsi paradicsom

2 dl tejföl

1 dl tejszín

8 dkg zsír

1 dkg pirospaprika

1 csapott evőkanál liszt


A kisebb csirkéket négy, a nagyobbakat nyolc darabba vágd, s az alapos mosás után jól csurgasd le. A felhevített zsíron pirítsd zsemleszínűre az apróra vágott vöröshagymát, majd gyorsan keverd el benne a pirospaprikát és öntsd fel 1/2 dl vízzel. 1-2 perc lassú forralás után tedd bele az összevágott csirkét, sózd meg és a húsokat időnként forgatva fedő nélkül párold. Amikor a hús külseje megfehéredett, add hozzá a feldarabolt zöldpaprika felét és fedő alatt, lassú tűzön párold tovább. A csirkéket időnként forgasd meg (hogy egyenletesen párolódjanak) és ha a lé elfő alóluk, mindig csak nagyon kevés vízzel pótold. Amikor a csirke már majdnem puha, a tejfölből és lisztből készíts habarást, azt szűrd a csirkéhez, majd a tejszínt hozzáadva főzd készre. Tálalás előtt a maradék zöldpaprikával és a szeletekre vágott paradicsommal díszítsd.


Készíthető kicsontozva is. Ilyenkor a csirkét addig pároljuk, amíg kb. háromnegyed részben megpuhul. Akkor a húst kivesszük, kihűtjük, kicsontozzuk, majd a a lébe visszatéve készre pároljuk.

2009. aug. 15. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!