Mond bárkinek valamit ez: BOSPOR?
Bezony az, ürgepörkölt:))És tényleg cuki neve van, sőt ettem is gyerekkoromban,amikor elengedtek nyaralni a nagynénémhez. nagyon szép helyen élt, de nem messze roma család is lakott. hát persze, mi kölkök együtt játszottunk,fürödtünk a kubikgödrökben, és jó isten a megmondhatója, még mennyi rosszaságot csináltunk.
na , hát náluk ettem ürgepörköltet, bodaggal.
nekünk ízlett, de a keresztanyám besápadt, amikor elmeséltük...
Nekem főállattenyésztőként az átkosban(?) sok cigány (igen , nem roma, és kissebbségi, mozdonyszőke, stb) dolgozóm volt. Dolgoztak serényen!!
Náluk volt szerencsém megkóstolni az ilyen ételeket, mint az ürge, a bodag, a "malactaró" és társaik.
Máig is köszönöm Nekik, bár a jó részük már az örök vizeken evezget...
:)akkor a roma kifejezést nem is ismertük...De mégis az egész egy gyerekkori emlék, minden előítélet nélkül.a naptól és kosztól majdnem olyanok voltunk, mint a cigánygyerekek. ha dinnyét ettünk, és lefolyt rajtunk a dinnyelé,mintha patakokat rajzoltak volna ránk...
Óh, boldog, felhőtlen gyermekkor, de messze vagy már.
na elég , mert mások besokallnak a nosztalgiától:)
Bospor ez 1 autohton horvát népi étel.
Rendkivül 1*ü.
Paradicsomlé, sűrítve.
Mi krumplival fogyasztottuk.
Ohne hús.
1etlen étel a világon ,amivel túlettem magam. Annyira finom volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!