Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mond bárkinek valamit ez: BOSPOR?

Mond bárkinek valamit ez: BOSPOR?

Figyelt kérdés
2012. nov. 15. 16:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nekem nem!
2012. nov. 15. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
Boszporusz idegen neve?
2012. nov. 15. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:

:DDD Pedig reméltem rátalálok valakire,aki ismeri:)

ez egy "TÓT" étel

A nagyszüleimtől hallottam a receptet,nyúlhúsból készül:)

2012. nov. 15. 17:08
 4/15 doboszoli ***** válasza:
Megosztod velünk?
2012. nov. 15. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
Nem tudtam, de én is kérdezek:) tudod mi a pekenyóca?
2012. nov. 15. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:

Ugyan nem a kérdezö vagyok, de én igy ismerem:


BOSPOR


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, füstölt csülök, só, 2 kanál liszt, 2 db babérlevél.


Elkészítés: A füstölt csülköt vízben főzni tesszük, amikor már félig megfőtt, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, 2 babérlevelet. Ha megpuhult, a lisztből, tejfölből habarást készítünk és együtt felfőzzük.

2012. nov. 15. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hsz ,ezt a változatot nem hallottam!


Szóval,a következő módon készül.


Nyúl hús,házi vagy vadból is lehet.

Fel kel darabolni és ahogyan bármilyen más pörköltet készitünk,hagymás -paprikás zsiradékra tesszük.

Kicsit hosszabb lére hagyjuk,amikor a hús majdnem kész,hozzá adunk felkockázott burgonyát és készre főzzük.

A mennyisége attól függ hány személyre készítjük.

a lényeg,a kanál megálljon benne:)

Ekkor jön az a művelet,amitől a BOSPOR, bospor lesz :)

Száraz rántást készítünk...

Serpenyőben zsiradék nélkül óvatosan lisztet pirítunk és ezt engedjük fel kevés tejjel és sok tejföllel,simára keverjük és berántjuk vele az ételt,majd beforraljuk.

Ez a művelet nagyon kényes...:)mármint a lisztes rántás elkészitése...jó párszor sikerült elégetni a lisztet,mire sikerült.:)

Viszont megéri,mert nagyon különleges íze lesz az ételnek

tőle:)Meglehet bolondítani még egy kis paradicsomlével is...

Az én nagyszüleim igazi tótok :) Ők ezt az ételt hívták BOSPORNAK :)

Próbáljátok ki:)

2012. nov. 15. 22:13
 8/15 A kérdező kommentje:

18.32-es Kedves Hsz:)

Elképzelni sem tudom mi az,de "cuki" a neve:)

Elmondod mi az??:)

2012. nov. 15. 22:15
 9/15 A kérdező kommentje:

Most látom,hogy a babért kihagytam...az is kell.

Egyébként só-bors-babérlevél és más nem is kell.(esetleg egy kis vörösbort még elbír a pörkölt :) )de az alap receptben nincs :) max a szakács vegyen magához :)

2012. nov. 15. 22:18
 10/15 doboszoli ***** válasza:

Pekenyóca?

Nekem az ürgepörkölt ugrik be, de ha nem szabad a gazda.))

2012. nov. 16. 05:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!