Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sikerült ezzel már bárkinek...

Sikerült ezzel már bárkinek is ehető kenyeret gyártania?

Figyelt kérdés

Apósom hazahozott egy teszkós kenyérsütőt. Eddig kb. 10 különböző kenyérreceptet próbált ki, de mindegyik vagy kőkemény lett, vagy iszonyatosan rossz ízű.

Ha valakinek sikerült ilyesmivel finom kenyeret csinálniia, megosztaná velem a taktikáját? :)


2011. ápr. 19. 21:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem volt ilyenem, de már tönkrement. Előre bekevert lisztet használtam, az nem volt rossz.
2011. ápr. 19. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Milyen a márkája? Ha jól működik,akkor a receptekkel lehet a baj. Pontosan be kell tartani az előírt sorrendet és mennyiségeket is.

Én nem a Tescoban vettem a gépemet,de tökéletes kenyeret sütök mindig.

2011. ápr. 19. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:
Üdv. Nekünk márkás van, de az sem volt az igazi. Viszont állítsd olyan módra, hogy csak kikeverje a tésztát, aztán cipókat belőle és irány a sütő. Kis vizet teszel a tetejére akkor szép ropogós lesz. Így hihetetlen finom kenyereket lehet kreálni. Sok sikert hozzá.
2011. ápr. 19. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Hát, após kísérletezget vele. Nem tudom mennyit konyít a főzéshez, de köszönöm a tanácsokat, majd megpróbálom én is :)

Sajnos a márkáját nem tudom, most éppen nem vagyok a közelben.

2011. ápr. 19. 22:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Általánosságokban.. a jó kenyérhez 3 dolog a legfontosabb:

- élesztő

- cukor (ebből táplálkozik az élesztő)

- megfelelő hőmérséklet

- dagasztás


Én ezt a receptet évek óta sütöm, előtte én is csináltam olyan kenyereket, hogy hajjajjjj.. addig kísérleteztem, míg jó nem lett, és ez a kenyér, nagyon bevált! Igaz más géppel csinálom, de remélem neked is sikerül:

(nagy mérő / kis mérő = amit a géphez kaptál)


Ezt egy pohárba ilyen sorrendben:

100 ml tej

150 ml víz

ezeket együtt melegíteni, utána:

1 dkg élesztő

1,5 nagy mérő cukor

(A folyadékokat ihatónál melegebbre szoktam melegíteni, mert én fagyasztani szoktam a friss élesztőt 1 dkg-os adagokban, és fagyottan beledobom.

Nagyon fontos a megfelelő hőmérséklet, ha hűtőből veszed ki, akkor meleg, de iható hőmérsékletű legyen a folyadék, ha már kivetted korábban a hűtőből, akkor langyos folyadék kell.

Az élesztőt nem szabad mikrózni, mert csírátlanít, tönkre megy az élesztő.

Ezt a kész keveréket nem huzatos helyen hagyom kicsit (maradhat a mikróban is), hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Az is elég, ha már összekevered, és habzik, a gépben úgyis tovább kel.


További hozzávalók az üstbe, ilyen sorrendben:

1,5 kis mérő só

1,5 nagy mérő olaj

az élesztős keverék

500 gr fehér liszt (teljesen egyszerű, sima liszt, nem kenyérliszt, meg sikéres, meg ilyenek)


Azon a programon csináld, ami a legtöbbet és legtöbbször dagaszt, és legalább 2x keleszt. Ezt általában fehér kenyér programnak hívják.


Az első összekeverés után nézd meg az állagát, ha nagyon lágy lenne, legközelebb próbált ki 10ml-el kevesebb liszttel, ha túl kemény, adhatsz még hozzá 10ml vizet.


Ha a gépben sütöd, az utolsó dagasztás után vedd ki a lapáto(ka)t a gépből, és tedd vissza a tésztát, utána könnyebb lesz kivenni a kész kenyeret.

Héj árnyalatból szerintem elég a közepes.


Én ha jobban ráérek, általában sütőben szoktam sütni, az utolsó kelesztést már a sütőben éli át. Néha zsemle lesz belőle, néha sajtos kifli, mindenki dicséri.


Majd írd meg, milyen volt! :)

2011. ápr. 19. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!