Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel lehetne ízesíteni a rizst?

Mivel lehetne ízesíteni a rizst?

Figyelt kérdés
Testépítéshez kellene sok rizst ennem ( szénhidrát miatt ), de nem vagyok különösebben oda érte. Hogy tudnám feldobni kicsit az ízét? Valami chilis szósz esetleg?

2012. nov. 13. 18:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

* szójaszósz - sós, telt ízt ad (csak óvatosan! tényleg nagyon sós!)

* kurkuma - sárgára színezi a dolgokat, a rizst is

* sáfrány - ez is sárga színt ad, de aranyáron veheted, szóval inkább kurkuma! :D

* zöldfűszerek, pl. petrezselyem

* fokhagyma - egy gerezdet vágj össze, apróra, és főzd vele együtt a rizst, így szétolvad (és nem kell egyenként ráharapnod a darabkákra)

* bors - őrölt feketebors, fehérbors, színesbors... ami tetszik!


egyébként testépítés vagy sem, nyugodtan főzheted azt a rizst zöldséglében is. pl. főztél egy adag brokkolit vagy zöldséglevest, akkor öntsd fel annak a levével. újrahasznosítás. és tele lesz vitaminnal és ásványi sóval. (jobb így, mint por és tabletta, pirula formátumban nyeldekelni... szerintem.)

2014. júl. 27. 01:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:

Bár már régi kérdés, régi válaszokkal, de most érdeklődőm én is eziránt, mégpedig azért, mert külföldön élek, ráadásul keleten, nem is Európában, és itt kismillió féle rizs-ízesítőt lehet kapni a piacon, és mindig nézegetem, hogy vajon mi van bennük, miből vannak, nagy zsákokban árulják, és igen, én is mindenféle fűszereket fedeztem fel, tképp pont azokat, amiket már írtak mások is, sáfrány meg kurkuma meg petrezselyem, netán hagymák, meg amit viszont nem említettek eddig: mandula, dió, mogyoró.


Engem amúgy azért érdekel a kérdés, mert az egészséges életmód miatt aggaszt kissé, ha nem tudom, hogy mit eszem, pláne, hogy ha túl finom valami, ráadásul édes is, tuti, hogy cukor van benne, pedig nem kéne, ezért igyekeznék inkább én összeállítani valami hasonló kotyvalékot. Pont most is vettem (vagyis kaptam egy adag) valami elvileg tutira cukormentes rizs-ízesítő kotyvalékot, tán ma ki is derül az íze, aztán talán meg is tudom, hogy mi lehet benne, de azért mégis jobban biztonságban érzem magam, ha én magam készítem... Szóval mit lehet még a rizshez hozzáadni? Majd én is figyelem még a válaszokat, mert érdekel, rendszeresen eszem rizst, és üresen tényleg elég unalmas az íze, pedig milyen egészséges már amúgy... :)

2015. szept. 18. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
50%

Ha érdekel a téma, írj ki új kérdést, mert a válaszod csak azoknak jelenik meg, akik anno válaszoltak a kérdésre, és még nem törölték ki a gépükből.

Viszont azóta biztosan vannak új érdeklődők, újabb tapasztalatok és friss, hasznos válaszokat kaphatsz.

2015. szept. 18. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
54%
Jogos, de másfelől meg engem kifejezetten bosszant, ha felteszek egy kérdést (ráadásul nem is itt, hanem a keresőben, ami aztán rögtön erre az oldalra mutat) és kiderül, hogy vagy öt-tízféleképpen van feltéve az a kérdés... Miért? Miért nem lehet egy kérdés alá a több verziót és az összes valahogy hozzá kapcsolódó választ felsorolni...? Ez ennek az oldalnak a hibája számomra... (miközben ott az "értesítsünk róla, ha új válasz érkezik?" gomb, ami viszont pont erre való - szerintem...)
2015. szept. 18. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!