Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A fondant finom? Láttam, hogy...

A fondant finom? Láttam, hogy nagyon szépen lehet vele díszíteni, de tényleg gejl és ott hagyják a tányéron?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretném szépen feldíszíteni a soron következő tortámat, de szeretném, hogy finom legyen. Vaníliás és tejszínes túrós tölteléket képzeltem el. Mindkettőben profi vagyok, de nem szeretném elrontani azzal, hogy élvezhetetlen a "burkolat". Van valakinek tapasztalata a fondanttal bevont tortákkal? Ha előző nap vonom be vele a tortát és csinálom meg a díszítést másnap estére kiszárad? Vagy szétrepedezik? Vagy "megszívja magát" a tortával és szép marad? Nagyon fontos lenne, hogy jól sikerüljön. : )

2012. nov. 13. 10:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Fondannal tényleg szépen lehet díszíteni, de szerintem nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Először is kell hozzà egy jó recept, én kiskuktáét használom: www.kiskukta.blogspot.com Fontos hogy megfelelő állagúra készítsd, jó minőségű porcukorból különben törik, szakad, téged pedig a sírás fog kerülgetni az idegtől. Az íze? Tömény cukor, amin némi mandulaaromával feljavíthatsz, de attól még tömény marad. Tejszínes krémre nem tudod tenni, mert lecsúszik, átázik, töltheted ilyennel a tortádat de bevonni vajas alapú krémmel kell ha fondant akarsz ráhúzni. Megcsinálhatod előző nap, ha megfelelő volt a fondant állaga nem lesz baja a hűtőben, de ha túl keményre gyúrtad kiszáradhat, berepedhet.
2012. nov. 13. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem író minden szava a helyén van, csak pár dolgot tennék hozzá.A fondanttal bevont torta gyönyörű, ha szakértő kezek készítik, de ronda is tud lenni ha nem értünk hozzá.Én mindig azt szoktam tanácsolni, hogy ha nem akar valaki belemélyedni majd a tortakészítésbe, akkor hagyja a csudába a fondantot.Mert ha meggyűröd, kiszakítod, nem sima az alapod...fú és még egy csomó buktató van, nos akkor nagyon csúnyácska úgymond amatőr lesz a torta.Ráadásul 10 emberből 9 tényleg a tányéron hagyja a burkolatot.Egy csokival vagy krémmel bevont tortát is ki lehet nagyon ízlésesen díszíteni.A tejszínes torták pedig egyenesesn követelik a habos-babos díszítést.Én el nem tudom képzelni a fekete erdő vagy az oroszkrém tortát fondanttal bevonva, és nem is vagyok hajlandó ilyet csinálni.

Persze nem akarlak lebeszélni róla, sőt biztatnálak inkább hogy egyszer próbáld ki, de azért lehetőleg akkor amikor el tudod sumákolni ha nem sikerült igazán. ;)

2012. nov. 13. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
első vagyok. én többszö próbáltam már, de még sosem sikerült szépen bevonni vele tortát, viszont a családom édesszájú, imádják az ízét ezért nekik muszáj ilyet csinálnom mindegy hogy néz ki. Viszont ha vendégek jönnek "csalni" szoktam: tepsiben sütöm a sütit és csak a tetejét vonom be és díszítem fondannal, mutatós és azt nagyon elrontani sem lehet:)
2012. nov. 13. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!