Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell egy 3,5 kg libát...

Hogyan kell egy 3,5 kg libát egyben finom omlosra sütni? Milyen technikák, vannak arra, hogy ne száradjon ki?

Figyelt kérdés
2012. nov. 8. 08:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Még sose csináltam, de épp a napokban olvastam valahol - tudom már, Csernus Imre könyvében-, hogy akár 4 órán át is sütik kis hőfokon. A tepsibe vizet öntenek, hogy párában, gőzben puhuljon. Akkor elhatároztam, hogy kacsacombbal teszek próbát, mert én egyszer sütöttem, de olyan kemény, szíjas lett - de nem volt alatta folyadék, csak zsír, meg némi narancslé.

Én egész csirkét sütöttem úgy, hogy 1 kg sót tettem a tepsibe, 60 percig kellett sütni, félidőben megfordítani. Az gyönyörű ropogós, piros lett, de a húsa puha. Biztos itt is a hőtől a só párát bocsátott ki.

Láttam már, hogy a libát a hasnál hosszában felmetszik, s kiterítve sütik egészben.

Érdemes kísérletezni, pláne, ha a libuskák ott szaladgálnak a kertben, és idővel sorra kerül mind:)

2012. nov. 8. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Vagy római tálban.


Vagy forró sütőben kezdd el sütni, és később tegyél alá pici vizet, és fedd le alufóliával, hadd puhuljon a gőzben, és a végén süsd pirosra.

2012. nov. 8. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Római tálban süsd, előmelegített sütőben, alá önts vizet, úgy másfél decit. Csak akkor vedd le a tál tetejét, ha már puha a hús, ekkor pirítsd ropogósra, de vigyázz, ha túl sokáig pirul, még mindig kiszáradhat.
2012. nov. 8. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

ha van jó mély tepsid, vagy egy nagy mélyebb jénaid, abba tedd zsírba (ha lenne kacsa/libazsír, még jobb lenne )a meleg zírral mindenhol kend be bőrét. persze előtte alaposan be kell sózni, esetleg majorannázni, ha szeretitek. először körbepirítani, aztán egy kevés viuzet alátéve lehet kezdeni a sütést.

többször rá kell nézni, két villával néha átfordítani, a vizet pótolni.

a fólia segíthet, bár elég nehéz bebugyolálni, mert magas

a jószág.több darabbal sikerülhet, és a széleknél jól odanyomni a tepsihez, hogy a gőz ne tudjon kijönni.

tényleg kb 4 óra kell, hogy finom, puha legyen. utána már csak ropogós pirosra kell sütni, de nem kiszárítani.ez már csak kb 15 -20 perc.

nekem van egy kimondottan kacsasütő jénaim, aminek fedele is van, így valamivel egyszerűbb, mint fóliázni.

Szerintem Neked is sikerülni fog, a 3,5 kilós még pecsenyeliba.

2012. nov. 8. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Jamie Oliver beletett a hasába almát meg citromot, narancsot is, mert így belülről is párolódik!

Én mondjuk csak egyfajtával bélelném ki, de nem rossz ötlet.

2012. nov. 8. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!