Amit a menzán főznek makarónit, nem lehet tudni hogy lehet elkészíteni? Egyik se olyan finom mint az.
A menzán is szerintem ugyanazt a "bolti" minőséget használják, az íze csak azért lehet más, mert amikor valamiből többet készítünk, az általában egy kicsit másabb ízű, mintha csak néhány főnek, egy családnak való mennyiséget teszel a fazékba.
Szerintem.
Ez jó ötlet: Mondd neki, hogy azért kérdezed, mert olyan nagyon finom, és te is szeretnéd tudni úgy megcsinálni.
(Ha még nem is mond rá semmi konkrét választ, akkor is megjegyzi az arcod, attól kezdve minden finomságból dupla adagot fog neked a tányérodra mérni!) :))))
A menzás kaja egy örök nosztalgia szerintem. hiába utáltuk akkor, mégis viszavágyunk rá, mert ez egy "korszakot" jelent.
kicsiben főzni sokkal finomabb, de erre csak később jön rá az ember. az anya főztje és a sajátunk -ha kezdetben kadozik is-mindden menzainál többet ér.
Persze mindig próbálkozni kell, hogy előbb-utóbb felülmúljuk a menzait.
Mit lehet azon szeretni amúgy?
Túlfőtt tészta, ízetlen kevés mártás és hús...
Otthon bármikor fényévekkel jobb bolognait főz az ember...
Bár nem a menzai receptje, hanem éttermi, de 400 emberes vacsorára, svédasztalra így készült:
- lepirították a sonkát, gombát olajon, és puff neki az 5 literes ketchup. + kevés fűszer (mivel a ketchup már fűszeres alapból)
Nagyjából menzán is hasonlóan készülhet, jobb esetben paradicsom sűrítménnyel húzzák fel, és nem ketchuppal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!