Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túl lágy pizzatészta?

Túl lágy pizzatészta?

Figyelt kérdés

Most csináltam életemben először pizzát. A tésztája szerintem túl lágy lett, a receptje szerint nokedli-állagúnak kell lennie kelesztés előtt.

Megsütöttem, az alja nagyon szép lett, de a feltét alatti rész nekem túl lágynak tűnik. Meg merjem így enni? Honnan tudom hogy teljesen megsült?

2012. nov. 9. 22:18
 1/5 anonim ***** válasza:
A feltét alatti rész gyakran nyers/vagy tűnik nyersnek a nedvesség miatt, az nem a tészta hibája. Én inkább kicsit jobban megkapatom az alját, de nem szeretem, ha nyers a feltét alatt. Süsd még egy kicsit, vagy mikrózd meg, de lehet, hogy az kiszárítja. De egyébként rengeteg pizzériában is ilyen, valószínűleg bajod nem lesz tőle.
2012. nov. 9. 22:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Kicsit megijedtem, mert nálam inkább az a baj hogy nem sütöm elég ideig, de ezen már minden más rész megsült.
2012. nov. 9. 22:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért a nokedli állagtól masszívabbnak kéne lenni a tésztának, mivel a kelesztés alatt tovább lágyul.Ha vastagtésztásra csináltad lehet tényleg nyers maradt ott a feltét alatt, de lehet tényleg csak a nedvesség miatt ázott el kissé.Én pl ha nyers gombát teszek rá akkor járok így.
2012. nov. 10. 07:35
 4/5 anonim ***** válasza:
talán ha elősütöd 1 picit, és utána tedd rá a feltéteket, akkor nem marad nyers.
2012. nov. 28. 09:33
 5/5 anonim ***** válasza:
szerintem az nem nyers, csak kicsit lágyabb a feltét alatt.
2012. nov. 28. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!