Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Létezik olyan online oldal,...

Létezik olyan online oldal, ahonnan el lehetne sajátítani a nyers húsok kicsontozását/felaprítását?

Figyelt kérdés

A minap csirkemellfilét akartam venni a hentesnél, de láttam hogy nincs, erre ő rögtön mondta, hogy csinál mindjárt, és kb. 30 mp alatt szétszedett egy egész csirkét és odaadta a mellfilét.

Gondolom kezdőként kicsit több idő lenne, de szívesen megtanulnám, mert a csontos mell sokkal olcsóbb, mint a filé, meg hát előttem vagy 30 év főzés még, szóval hasznos lenne... :o)

De más húsokkal is bajban vagyok, hogy hogyan kell "szabályosan" felvágni.



2012. nov. 7. 16:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Itt is érvényes, a gyakorlat teszi a mestert! Én a csirke felső combokat szoktam kifilézni. Kezdetben trancsíroztam, több hús maradt a csonton, mint a combon. Most már 3 nyisszantással kiemelem a csontokat, érzem az ujjammal, hol kell bevágni, kiemelni.Szóval "adja" az magát, de elméletben nem elég, ki kell próbálni.:)
2012. nov. 7. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi, köszi!

Pont ilyenre vágytam! :D

Most már csak egy kés kell, mert ilyenem nincs, és láttam a hentesnél is ugyanilyet...

Van ennek valami spéci neve? Esetleg valami márka, ami azért megfizethető?

2012. nov. 7. 17:14
 3/8 bumbi02 ***** válasza:

Filéző kés a hivatalos neve:) Fiskars szerintem jó márka, ha jól tudom 1500-2000 forint közt mozog egy ilyen kis kés. A másik amit ajánlani tudok márkában, az a Solingen, de az kicsit drágább.


Ár/érték arányban érdemesebb egy Fiskarst megvenni otthoni használatra, gondolom nem fogsz naponta 10-15 csirkét szétszedni:) Ha karban van tartva - magyarul használat után, illetve ha csontba szalad, megélezed fenőacéllal, néha még fenőkővel is - , akkor tökéletes választás szerintem(:

2012. nov. 7. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát ma voltam az Auchanban.

3000 Ft a Fiskars filéző kés. :o((

Erre alszom még egyet.

2012. nov. 8. 13:47
 5/8 doboszoli ***** válasza:

Jó minőségű, és a célra alkalmas késért ne sajnálj 3000 forintot.

Egyik feltétele a "30 másodperces" bontásnak...

2012. nov. 8. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Túl vagyok az első akción, és mondhatom, sikerült.

Köszönök minden hozzászólást!

Azt hiszem, ráléptem a húsboncolás rögös útjára. :o)

2012. nov. 10. 13:39
 7/8 bumbi02 ***** válasza:
A következő lépcsőfok: disznó bontás orjára..:)
2012. nov. 10. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 doboszoli ***** válasza:
Azért addig még van néhány lépcsőfok..D)
2012. nov. 10. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!