Létezik olyan online oldal, ahonnan el lehetne sajátítani a nyers húsok kicsontozását/felaprítását?
A minap csirkemellfilét akartam venni a hentesnél, de láttam hogy nincs, erre ő rögtön mondta, hogy csinál mindjárt, és kb. 30 mp alatt szétszedett egy egész csirkét és odaadta a mellfilét.
Gondolom kezdőként kicsit több idő lenne, de szívesen megtanulnám, mert a csontos mell sokkal olcsóbb, mint a filé, meg hát előttem vagy 30 év főzés még, szóval hasznos lenne... :o)
De más húsokkal is bajban vagyok, hogy hogyan kell "szabályosan" felvágni.
Köszi, köszi!
Pont ilyenre vágytam! :D
Most már csak egy kés kell, mert ilyenem nincs, és láttam a hentesnél is ugyanilyet...
Van ennek valami spéci neve? Esetleg valami márka, ami azért megfizethető?
Filéző kés a hivatalos neve:) Fiskars szerintem jó márka, ha jól tudom 1500-2000 forint közt mozog egy ilyen kis kés. A másik amit ajánlani tudok márkában, az a Solingen, de az kicsit drágább.
Ár/érték arányban érdemesebb egy Fiskarst megvenni otthoni használatra, gondolom nem fogsz naponta 10-15 csirkét szétszedni:) Ha karban van tartva - magyarul használat után, illetve ha csontba szalad, megélezed fenőacéllal, néha még fenőkővel is - , akkor tökéletes választás szerintem(:
Hát ma voltam az Auchanban.
3000 Ft a Fiskars filéző kés. :o((
Erre alszom még egyet.
Jó minőségű, és a célra alkalmas késért ne sajnálj 3000 forintot.
Egyik feltétele a "30 másodperces" bontásnak...
Túl vagyok az első akción, és mondhatom, sikerült.
Köszönök minden hozzászólást!
Azt hiszem, ráléptem a húsboncolás rögös útjára. :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!