Mit készítsek tarjából, és azt hogyan?
Szeretjük mi is a pácolt tarját. a következő páccal szoktam készíteni.(a tarjaszelet ne legyen túl vékony, lehet csontos is. besózom mindkét oldalát.)
egy tálkában elkészítem a pácot.- kecsap-mustár-préselt fokhagyma-1-2 kanál méz-bors-majoranna-bazsalikom (a fűszerek ízlés szerintiek)-1-2 ek. olaj.
ezzel alaposan megkenem a hússzeleteket.ja, közben már vágtam vöröshagymát félkarikára, pl egy kiló húshoz 2 közepes fejet.
a bekent húsokat hagymakarikákkal rétegezve lerakom a egy műa.fedeles dobozba, vagy egy tálba és szorosan lefóliázom.
egy éjszakát így pihentetem, majd másnap zsírozot tepsibe teszem pácostól-hagymástól.
egy icipici vizet öntök alá, és lefóliázva kb egy órányit
sütöm.
egyszer megnézem közben, kicsit átmozgatom, megfordítom.
ha más villapuha a csont mellett is, akkor fólia nélkül megpirítom, de ügyelve, hogy ne száradjon ki.
Bármilyen köret illik mellé, pl krumplipüré, rizibizi, sültkrumpli, ki mit szeret.
ha kipróbálod nem bánod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!