A májhoz milyen fűszerek illenek?
Tárkony nem illik a májhoz!!!
Nagyon rossz íze lesz tőle,ha kipróbálod akkor külön edényben egy nagyon kevés májon.A tárkonynak nagyon jellegzetes és nagyon intenzív íze van,tejfölös tejszínes szószokhoz levesekhez ragukhoz finom.
Én a hagymás májat így készítem:1-2 nagy fej vöröshagymát felkarikázok,olajon megfonnyasztom,beleteszem a májat,majoránnával borssal vegetával ízesítem.Zúzok rá kevés fokhagymát,és a végén sózom.
Krumpli pürével dinsztelt káposztával nagyon finom.
Én így készítem: Hagymát megfuttattam olajon, rá a máj, összekeverem, ha a máj is megpirult egy kicsit, rá bors, majoranna, zúzott fokhagyma, nagyon kevés pirospaprika. Esetleg kevés víz, és készre sütöm vagy párolom attól függően, mennyi vizet teszek rá.
Változat: Nagyon jó ízt ad, ha az elején a hagymát egy kis füstölt szalonnával megbolondítom, vagy esetleg teszek hozzá paprikát, paradicsomot. A legújabb sláger nálunk az, hogy fűszerként teszek hozzá római köményt is, fantasztikus ízt ad neki, egyből más lesz.
A máj elég sokféleképpen ízesíthető, a lényege, hogy csak a végén sózd, és nehogy túl sokáig párold/süsd, mert akkor kiszárad, és nem lesz ízletes.
Én egyszer Athénban ettem istenien elkészített májat, azt nem tudom milyen fűszerekkel ízesítették, de isteni volt.
Sok sikert!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!