Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A májhoz milyen fűszerek illenek?

A májhoz milyen fűszerek illenek?

Figyelt kérdés
2009. aug. 12. 14:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az attól függ milyen módon akarod csinálni. A sót nem javasolom, csak ha elkészült mert kemény lesz. De az őrölt fehér vagy feketebors nagyon passzol hozzá, na meg a petrezselyem is és a babérlevél bizonyos esetekben.
2009. aug. 12. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Serpenyőbe szeretnék sütni egy kis hagymás májat!Köszönöm a választ!
2009. aug. 12. 15:10
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Amikor hagymásmájat csinálok, akkor majorannával és delikáttal fűszerezem.
2009. aug. 12. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
Én majoranát,grillfüszersót használok hozzá általába ha nem rántom
2009. aug. 12. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Majoranna, zsálya (nagyon finom csirkemájhoz), zöldbors.
2009. aug. 12. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Tárkony is illik hozzá :) De elég egy csipet, mivel elég intenzív ízű.
2009. aug. 12. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Megyek is veszek néhány fűszert!:)
2009. aug. 12. 15:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Tárkony nem illik a májhoz!!!

Nagyon rossz íze lesz tőle,ha kipróbálod akkor külön edényben egy nagyon kevés májon.A tárkonynak nagyon jellegzetes és nagyon intenzív íze van,tejfölös tejszínes szószokhoz levesekhez ragukhoz finom.

Én a hagymás májat így készítem:1-2 nagy fej vöröshagymát felkarikázok,olajon megfonnyasztom,beleteszem a májat,majoránnával borssal vegetával ízesítem.Zúzok rá kevés fokhagymát,és a végén sózom.

Krumpli pürével dinsztelt káposztával nagyon finom.

2009. aug. 12. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Fokhagyma őrlemény:)
2009. aug. 12. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Én így készítem: Hagymát megfuttattam olajon, rá a máj, összekeverem, ha a máj is megpirult egy kicsit, rá bors, majoranna, zúzott fokhagyma, nagyon kevés pirospaprika. Esetleg kevés víz, és készre sütöm vagy párolom attól függően, mennyi vizet teszek rá.

Változat: Nagyon jó ízt ad, ha az elején a hagymát egy kis füstölt szalonnával megbolondítom, vagy esetleg teszek hozzá paprikát, paradicsomot. A legújabb sláger nálunk az, hogy fűszerként teszek hozzá római köményt is, fantasztikus ízt ad neki, egyből más lesz.

A máj elég sokféleképpen ízesíthető, a lényege, hogy csak a végén sózd, és nehogy túl sokáig párold/süsd, mert akkor kiszárad, és nem lesz ízletes.

Én egyszer Athénban ettem istenien elkészített májat, azt nem tudom milyen fűszerekkel ízesítették, de isteni volt.

Sok sikert!!!

2009. aug. 12. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!