Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » MIt készítsek vaddisznó-combbó...

MIt készítsek vaddisznó-combból? Milyen fűszerek illenek hozzá?

Figyelt kérdés
2009. márc. 29. 11:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Vaddisznó pörköltet. Borókabogyóval, rozmaringgal, babérlevéllel sok vörösborral.
2009. márc. 29. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
Fűszerek ezek illenek hozzá: Só, Vegeta, koliander, Fokhagymapor
2009. márc. 29. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

egy nagyon fincsi recept :D



Vörösboros gombás vaddisznó pörkölt


Összetevők

50 dkg vaddisznó comb

30 dkg gomba

pirospaprika

bors

paprika

paradicsom

1 dl vörösbor

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma


Elkészítés


A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A hagymát pici olajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, és a fokhagymát felnegyedelve hozzáadjuk. Összepirítjuk, majd hozzátesszük a húst, picit megsütjük és felöntjük kevés borral, hagyjuk elpárologni az alkoholt, majd felöntjük vízzel. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felaprított gombát és puhára főzzük.


Egyéb javaslatok


Főtt krumplival vagy egyszerűen csak kennyérrel és hordós káposztával tálaljuk.



akármilyen gombát használhatsz - sőt lehet vegyesen is ( pl. sampion, vargánya, szegfűgomba, tőkegomba, rókagomba, laska. Amiből gombapörköltet el tudsz képzelni, azt mind beleteheted ebbe is ).

2009. márc. 29. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Mustáros vaddisznó

Hozzávalók:


* 60 dkg vaddisznó comb

* 3 dkg mustár

* 1 fej vöröshagyma

* 2 gerezd fokhagyma

* 3 dl vörösbor

* 4 dkg vaj

* 5 dkg áfonyalekvár

* 12 dkg reszelt torma

* olaj

* kakukkfű

* pirosparika

* őrölt bors

* só


A húst felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés forró olajban hirtelen kisütjük. A visszamaradt olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával és azonnal felengedjük a borral. Sóval, kakukkfűvel ízesítjük, majd a húst beletéve puhára pároljuk. Amikor a hús puha, kivesszük, a mártásba kevés vajat és áfonyát keverünk és jól felforraljuk. A mártást a húsra öntjük, tetejét meghintjük reszelt tormával és tálaljuk.

2009. márc. 29. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!


Pörköltnek is tökéletes, de sütni sem rossz (jénaiban vagy tepsiben). Arra figyelj, hogy szalonnával és fokhagymával tűzdeld meg, mehet mellé vagy rá hagyma, mustár, pirospaprika, só, bors, kakukkfű, borókabogyó vagy koriánder.


Jó étvágyat!

2009. márc. 29. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!