A különböző pörköltekhez milyen fűszerek illenek? Gondolok itt a csirke-, sertés-, és marhapörköltre.
Figyelt kérdés
Én igazából mindegyikbe szoktam tenni egy kis paradicsomot és paprikát, majorannát, sót, borsot, vegetát, paprikát, csemege piros aranyat és kész kifújt... Hogyan lehet még ezen kivöl izesiteni, hogyan szokták? Besüritésként a végén egy kanálka liszt, majd tejföl... ???2009. aug. 30. 23:47
1/8 anonim válasza:
én ugy csináolm hoyg olajon a hygmár megpiritom.zatán felengedem pirospaprikával meg vizzel,aztán jöheta só,vagy vegeta,bors,aztána husi bele.majd megkostolom,aztán ennek függvényében tezsek bel még füszert.ha tejfölös pörit akarok akkor meg ugyanez,csak végén behabarom tejföllel,ugy hyg tejföl viz,liszt kikeverem,és ha forr beleöntöm.
2/8 A kérdező kommentje:
Hát igen eddig nekem is világos de melyik húshoz milyen fűszer illik? Ez volt a kérdés...
2009. aug. 31. 00:19
3/8 anonim válasza:
Szerintem ha sertéshúsból csinálod feldobhatod egy kevés , lehetőleg száraz vörösborral. A fűszerek amiket leirtál teljes mértékig jók hozzá. esetleg babérlevelet tennék bele összetörve párat. De a pörköltek márcsak ilyen egyszerűek :)
4/8 anonim válasza:
paradicsomot és paprikát,sót,borsot,paprikát,csemege piros aranyat, besűrítésként nem kell bele semmi(de tejfölt teheszt!)...majoranna,és vegeta nem kell bele sztem.egyébként meg ezek a fűszerek kellenek -amiket felsoroltál- a pörkölthöz!
5/8 anonim válasza:
Majoranna csak a baromfiba jó.Marhahúshoz gyömbér ,szerecsendió,vörösbor jó.Vegeta egyikbe sem kell.A pörköltet csak egyes tájakon sűrítik be liszttel.A valódi magyar pörköltnek a leve elég sűrű,és nem szokták besűríteni.Tejfölt is csak a csirkepaprikásba tesznek.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2009. aug. 31. 16:05
7/8 igabcsy válasza:
Nagy mértékben egyetértek az utolsó válaszolóval egyet kivéve.
Szerintem a majoranna nem csak a szárnyasokhoz illik, hanem nagyon finom a sertés pörköltben is.
Aki szereti a majoranna ízét, zamatát nyugodtan tegyen bele és élvezze az ízek harmóniát. Én speciel el sem tudom képzelni nélküle a sertéspörit.
8/8 blintt válasza:
Vegeta,bors, babérlevél,kis kömény,majoranna,rozmaring,fűszerpaprika,(fokhagyma az utolsó 15 percben).
Ezzekkel a fűszerekkel és persze a megfelelő arányokkal nagyon finom pörit lehet csinálni. ( a rozmaringal nagyon óvatosan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!