Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől olyan HIHETETLENÜL...

Mitől olyan HIHETETLENÜL OMLÓS a kínaiban a CSIRKE?

Figyelt kérdés

Tudjátok, puha és szaftos a csirkemell, soha sem száraz, vagy kemény.

Nem tudok rájönni, segítsetek, köszi.


2009. dec. 12. 10:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
én csináltam már itthon kínai kaját, úgy, hogy a csirkemell csíkokat mielött megpiritottam volna beleforattam lisztbe. ugyan olyan állagú lett a hús mint a kínai kajáldákban van.
2009. dec. 12. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsan beledobod nagyon forró kevés olajba, és megpirítod a külsejét pár perc alatt, ezután párolod puhára, így nem tud kiszáradni, mert a külsejéből egy "kemény" burok keletkezik, ami nem engedi ki a szaftját :)
2009. dec. 12. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
hát nemtudom nekem a lisztes vált be...
2009. dec. 12. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A kínai főzés lényege, hogy mindent nagyon nagy hőfokon csak 10-15 másodpercig sütsz.

A csirkemell akkor lesz száraz, ha alacsony hőfokon sokáig sütve kiszárítod.

Én a natúr csirkét is forro zsírban, rövid ideig sütöm, omlós, zaftos, egyáltalán nem száraz.

Arra figyeni kell, hogy olyan vékony legyen, ami ennyi idő alatt is átsül, olgyan 4-5 mm vastag.

2009. dec. 12. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
mikor az illatos-omlós csirke készül, többrétegű a panír, először a burgonyakeményítőbe megy az is, de a kínai konyhában majdnem mindenben keményítő van...a levestől a húsos kajákig.
2009. dec. 12. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
gyorsan kell sütni magas hőfokon. ezt még lehet fokozni, ha tejbe, vagy joghurtba pácolod pár órára
2010. aug. 7. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
én úgy hallottam, hogy sütőporral szét is maratják a hús rostjait, és ez az oka annak, hogy szinte szétomlik a szájban.
2011. jún. 18. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Az összevágott csirkecsíkokra önts szójaszószt és pihentesd fél órát, utána forgasd keményítőbe és úgy süsd meg forró olajon.
2015. dec. 23. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!