Mitől olyan HIHETETLENÜL OMLÓS a kínaiban a CSIRKE?
Figyelt kérdés
Tudjátok, puha és szaftos a csirkemell, soha sem száraz, vagy kemény.
Nem tudok rájönni, segítsetek, köszi.
2009. dec. 12. 10:22
1/8 anonim válasza:
én csináltam már itthon kínai kaját, úgy, hogy a csirkemell csíkokat mielött megpiritottam volna beleforattam lisztbe. ugyan olyan állagú lett a hús mint a kínai kajáldákban van.
2/8 anonim válasza:
Gyorsan beledobod nagyon forró kevés olajba, és megpirítod a külsejét pár perc alatt, ezután párolod puhára, így nem tud kiszáradni, mert a külsejéből egy "kemény" burok keletkezik, ami nem engedi ki a szaftját :)
3/8 anonim válasza:
hát nemtudom nekem a lisztes vált be...
4/8 anonim válasza:
A kínai főzés lényege, hogy mindent nagyon nagy hőfokon csak 10-15 másodpercig sütsz.
A csirkemell akkor lesz száraz, ha alacsony hőfokon sokáig sütve kiszárítod.
Én a natúr csirkét is forro zsírban, rövid ideig sütöm, omlós, zaftos, egyáltalán nem száraz.
Arra figyeni kell, hogy olyan vékony legyen, ami ennyi idő alatt is átsül, olgyan 4-5 mm vastag.
5/8 anonim válasza:
mikor az illatos-omlós csirke készül, többrétegű a panír, először a burgonyakeményítőbe megy az is, de a kínai konyhában majdnem mindenben keményítő van...a levestől a húsos kajákig.
6/8 anonim válasza:
gyorsan kell sütni magas hőfokon. ezt még lehet fokozni, ha tejbe, vagy joghurtba pácolod pár órára
7/8 anonim válasza:
én úgy hallottam, hogy sütőporral szét is maratják a hús rostjait, és ez az oka annak, hogy szinte szétomlik a szájban.
8/8 anonim válasza:
Az összevágott csirkecsíkokra önts szójaszószt és pihentesd fél órát, utána forgasd keményítőbe és úgy süsd meg forró olajon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!