Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet finom spenótot...

Hogyan lehet finom spenótot csinálni mirelitből?

Figyelt kérdés

Soha nem sikerül. nem tudom ízesíteni. csak annyit írnak rá mindig, hogy ízlés szerint, na, kösz. ennél valami konkrétabbra lenne szükségem. és mivel higítsam?

mindent meg tudok főzni, csak a legegyszerűbbet nem. röhej.


2008. máj. 22. 17:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A friss a legfinomabb.

1 kg spenot:

Takaritsd meg a pici szaraitol,mert az nem valami szuper....aztan fozd meg,csepegtesd le es vagd apro darabokra(en a szuroben szoktam kessel megcsapkodni).Majd megpiritasz 5 evokanal lisztet olajon(pont mint a rantasnak)mikor megpirult,bele teszed a spenoteot,aztan aprora vagysz bele foghagymat(ezt tenyleg a te izlesed szerint!en imadom foghagymasan es kicsit higabban,de anya kevesbe higan es kevesebb foghagymaval csinalja).

Aztan ezt az 1 kg spenotot ugy 1 liternyi tejjel lassan felengeded.Ha pepesebben szeretned es jo surure ne boritsd be az egesz tejet!+SO!

A tetejere tukor tojas vagy vmi husi!

Remelem tudtam segiteni!(mi igy csinaljuk!_

Jo etvagyat!

2008. máj. 22. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én igy csinálom mirelitből a spenótot: Este kiveszem a fagyasztóból, hogy reggelre ne legyen csontkemény. Rántást készítek (jó bőségesen), ezt felengedem kb. fele-fele arányban (nem túl sok) tejjel és vízzel, majd elkeverem simára, és ekkor teszem bele a felolvadt, (vagy majdnem felolvadt) spenótot. Kissé megsózom, egy kevés borsot, és sok-sok fokhagymát (összezúzva.) Cukor semmi!
2008. máj. 22. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Megdinstelek egy kis fej hagymát, aztán teszek bele 3-4 gerezd zúzott fokhagymát és egyet keverek rajta. Öntök rá kb 1 dl vizet, és ráteszem a fagyasztott spenótot. Sózom, borsozom, ha van itthon, szerecsendiózom. Ha szépen kiolvadt a spenót, egyet keverek rajta, majd beleteszek 2dl tejfölt, vagy tejszínt. Elzárom a gázt, és meg belekeverek 4-5 evőkanál búzakorpát. 10 percig állni hagyom. Jó étvágyat!

(nagyon finom így :))

2008. máj. 23. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Pont tegnap főztem. Leveszem a fagyasztóból előző este. Mikor elkezdem főzni teszek alá vizet, meg hagyom kicsit forrni. Készítek hozzá egy habarást tejből és lisztből, hozzáöntöm. Ha összeforrt, akkor teszek bele 2-3 gerezd fokhagymát meg egy csomó sót. És kész az egész egy fél óra alatt. Mirelit spenótból Spar márkajelzésűt érdemes venni.
2008. máj. 23. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja azt nem írtam, hogy a fokhagymát azt összezúzva teszem bele. (Előző válaszadó)
2008. máj. 23. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én meg úgy készítm, hogy egy edénybe rántást készítek, gyorsan belekavarom a kiengedett spenótot, majd részletekben tejet öntök bele, úgy főzőm.

Ha megvan a kellő mennyiség és sűrűség, cukrozom és sózom (mi inkább sósabban szeretjük, de arányokat nem tudok mondani, kóstolgatni szoktam), majd az utolsó adag tej utáni forrás után 5 percig főzöm, és kész is van. Jó étvágyat hozzá!

2008. máj. 23. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Flrakor a spenótot tejbe főni,kis só,cukor.Mikor megfőtt öntesz bele egy doboz főzőtejszínt.(ha sok a tej keverd ki a tejszínt 2ek lisztel).Isteni!
2008. máj. 28. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!