Mit tegyek, hogy a husok habja ne tegye tönkre a kaját?
Például gulyáslevest szerettem volna főzni múltkor disznócombból. Jó alaposan lepirítottam a húst a paprikás hagyma alapban. Mikor felöntöttem vizzel és elkezdett ugye főni, tele lett hab darabokkal.
Mérgemben hagytam felforrni, majd leszűrtem a húst. Új alap meg minden. Így már kinézetre is jó lett.
Ti hogy csináljátok??
Egy kezdő háziasszony :-(















a habzás teljesen természetes. a kicsapőódott fehérje, ami értékes anyag. soha nem szűrd le. húslevesdnél le szokták habozni, de nem mindenki, mert elvővi szép lassan.
a pörkölt alapnál (a golyás is az9 a hagymát dinszteld jó sokáig, szinte krémesre, tedd rá a húst, jól forgasd át, és hagy, hogy kiadja a saját "lelkét", ami esetleg habos is. ez természetes. hagyd fedő alatt párolódni, és, ha ezt elfőtte, csak akkor paprikázd, fűszerezd ízlés szerint.
ezután lehet pótolni a levet, attól függően mit szeretnénk. ha félpuha a hús, akkor mehet bele, a zöldség és a krumpli, gulyás esetében.
ha kellő mennyiségű a felöntőlé és minden puha, akkor lehet belefőzni, csipetkét, vagy más kedvelt tésztát.















Nagyon szápen köszönöm az összes választ!
Lassú tűz, forró vízzel felönteni, + a hab eltűnik!
Mégegyszer köszönöm!!





Még annyit, hogy húslevesnél, ha a "nem habozás" mellett döntesz, addig nem szabad belenyúlni a levesbe, amíg a hab teljesen bele nem főtt. Ha előbb belekotorsz, zavaros lesz.
Ha nem, egyszerű szűréssel tálaláskor elválasztható.
Megfogadom a tanácsokat!
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!