Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tegyek, hogy a husok...

Mit tegyek, hogy a husok habja ne tegye tönkre a kaját?

Figyelt kérdés

Például gulyáslevest szerettem volna főzni múltkor disznócombból. Jó alaposan lepirítottam a húst a paprikás hagyma alapban. Mikor felöntöttem vizzel és elkezdett ugye főni, tele lett hab darabokkal.


Mérgemben hagytam felforrni, majd leszűrtem a húst. Új alap meg minden. Így már kinézetre is jó lett.


Ti hogy csináljátok??


Egy kezdő háziasszony :-(



#húshab
2012. nov. 1. 19:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell leszürni, ha hagyod tovább föni, akkor a hab szépen elfö benne.
2012. nov. 1. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Az olajon, zsíron kifehérített húst mindig forró vízzel öntsd fel, ez fontos. A húsleves kivétel, azt hideg vízben kell feltenni, kis lángos lassan főzni. Arról pl. szedegetni kell közben időnként a habot, így szép tiszta marad. Egy gulyás levesnél a hab az mire minden szépen megfő a levesben, senkit nem zavar, eltűnik, ki kell várni még kész lesz, és semmi gond nem lesz a habbal!
2012. nov. 1. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

a habzás teljesen természetes. a kicsapőódott fehérje, ami értékes anyag. soha nem szűrd le. húslevesdnél le szokták habozni, de nem mindenki, mert elvővi szép lassan.

a pörkölt alapnál (a golyás is az9 a hagymát dinszteld jó sokáig, szinte krémesre, tedd rá a húst, jól forgasd át, és hagy, hogy kiadja a saját "lelkét", ami esetleg habos is. ez természetes. hagyd fedő alatt párolódni, és, ha ezt elfőtte, csak akkor paprikázd, fűszerezd ízlés szerint.

ezután lehet pótolni a levet, attól függően mit szeretnénk. ha félpuha a hús, akkor mehet bele, a zöldség és a krumpli, gulyás esetében.

ha kellő mennyiségű a felöntőlé és minden puha, akkor lehet belefőzni, csipetkét, vagy más kedvelt tésztát.

2012. nov. 1. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
65%
A hús habja nem teszi tönkre a kaját, sőt az a java. A húsban található ásványi anyagok oldódnak ki a főzés során, az jelenik meg hab formájában a leves felszínén. Hagyd benne nyugodtan, lassú fővés során eltűnik, ahogy előttem is írták. A húsleves tetején megjelenő habot is csak esztétikai okokból kell eltávolítani, hogy szép tiszta legyen a leves. Ám ilyenkor , amikor jönnek a megfázások, meg az influenza és orvosságképpen húslevest főzöl baromfira akkor azt se habozd le, ha jó erősre akarod főzni, ne legyen annyira szép, de jó tartalmas. Lassú tűzön főzve leülepszik, és ha levetted a tűzről leszűrés előtt pihentesd jó 10 percet. Én így csinálom. (Egy másik háziasszony, aki nagyon rég volt kezdő-:))
2012. nov. 1. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Van még egy trükk. Ha inkább a főtt húst preferáljátok és beéritek gyengébb levessel, akkor fövő vízbe kell tenni a húst, a forró víz lezárja a rostokat, így a hús szaftosabb marad.
2012. nov. 1. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
45%
Sok jó tanácsot kaptál, de én a gulyáslevest is lassu tüzön fözöm, mint a huslevest, nekem igy nem szokott habos lenni.
2012. nov. 1. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szápen köszönöm az összes választ!

Lassú tűz, forró vízzel felönteni, + a hab eltűnik!


Mégegyszer köszönöm!!

2012. nov. 1. 20:28
 8/9 doboszoli ***** válasza:

Még annyit, hogy húslevesnél, ha a "nem habozás" mellett döntesz, addig nem szabad belenyúlni a levesbe, amíg a hab teljesen bele nem főtt. Ha előbb belekotorsz, zavaros lesz.

Ha nem, egyszerű szűréssel tálaláskor elválasztható.

2012. nov. 2. 05:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Megfogadom a tanácsokat!

Köszönöm szépen!

2012. nov. 2. 19:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!