Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezt hogyan kell csinálni?...

Ezt hogyan kell csinálni? (süti recept)

Figyelt kérdés
Mézespuszedli receptben nem tudom értelmezni a következőt: "A mázhoz a tojásfehérjéket a cukorral, gőz fölött kemény habbá verjük, majd a kihűlt puszedliket rögtön beleforgatjuk a felvert habba." Nem vagyok nagy konyhatündér, nem értek nagyon a sütéshez, úgyhogy kérlek, segítsetek, hogy ez mit jelent, hogyan kell csinálni! Köszönöm szépen!

2012. okt. 31. 10:23
 1/9 A kérdező kommentje:
Oh, és itt van a recept: [link]
2012. okt. 31. 10:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Úgy ahogy irták ,kicsit maszatos meló ,de jó móka. A kész puszedlit ,beleöntöd 1 nagytálba majd rácsurgatod a felvert fehérjét ,és kézzel átforgatod. majd a puszedliket egyesével 1 sütő papírral bélelt tálcára teszed,hogy rászáradjon a hab..
2012. okt. 31. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Gőz fölé kell rakni egy tálat, és úgy kell felverni a fehérjét. Szerintem. (lábasba forralsz vizet, és az fölé raksz egy tálat, amibe a kutyulvány van.)
2012. okt. 31. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Az első jobban mondja, vedd úgy, nem írtam semmit ;)

remélem fini lesz!

2012. okt. 31. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) de az nem volt világos, hogy mi az, hogy gőz fölött? Szóval tényleg, forraljak fel vizet, és a lábos fölé tartva készítsem el a habot? Vagy ez valami szakkifejezés, valami fura konyhai trükkre? :D :)
2012. okt. 31. 10:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen felkell forralni a vízet ,de amikor felforrt a víz akkor vedd a tüzhelyen kisebbre a hőfokot . ráteszed az edényt ami mibe a fehérje van a cukkorral és elkezded fel verni a habot a akkor lesz jó ha olyan kemény a hab ,hogy nem csöpög le az ujjadról. Magas falú edényt tegyél a gözre . Azért kell levenni a hőfokot ,hogy ne durvánforrjon mert kicsapodik a lábosbol a forró viz ha tulságosan forr és megégeted magadat.
2012. okt. 31. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Forrald fel a vizet, majd vedd vissza takarékra. Ne zubogjon, amíg dolgozol. Arra figyelj, hogy a tál, amiben a tojásfehérjét vered, ne érjen bele a vízbe! Tényleg csak a gőz dolgozzon. A tojásfehérjét a cukorral géppel is verheted, mert kézzel fárasztó. Persze az sem kivitelezhetetlen. Addig kell dolgoznod, amíg a massza fényes, fehér lesz és csak nagyon lassan csöppen le a habverőről. Vigyázz:ha viszont túlvered, megkeményszik a tojás és akkor egy kristályos ragacs lesz belőle. Ja: tegyél bele egy csepp, de tényleg csak egy csepp ecetet. Szebb és tartósabb lesz. Ha citromlevet teszel bele, a hatás ugyanaz+ az enyhe citromíz is finom a puszedlin. Jó munkát :D
2012. okt. 31. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
2012. okt. 31. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!! :)
2012. okt. 31. 11:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!