Hogyan lehet olyan szecsuáni csirkét csinálni, mint amit a kínai kajáldákban veszel? Bevált recept?
A mártáshoz (szecsuáni csípös mártás) 2 sárgarépát gyufaszálnyi csikokra kell darabolni, fél fej hagymát szeletkékre, 4-6 brokkolirózsát kicsire szétszedve, fél-fél sárga, piros és zöld paprikát fél cm-es csíkokra, 4-5 fej gombát 2 mm szeletekre, két szárzellert vékony karikákra vágni.
Egy serpenyöben 1-2 ek olajat felforrósitani, a zöldségeket a leirt sorrendben átpiritani, majd 2-3 ek szójamártással, meg 2-3 ek rizsborral felengedni, letakarva kb 5 percig párolni, az elöre megpiritott hússzeleteket (1 ek szójamártás, cukor, rizsbor keverékben pácolni fél órát, utána vékony szeletkékre vágni és forro olajon átpiritani) belekeverni, 2 teáskanál keményítö és kevés vizzel keverékével besüriteni, és csiliszeletkéket adni hozzá, és már lehet is tálalni.
Köritéskén párolt rizst adni hozzá.
Egy külföldi oldalon találtam, mindenféle porok meg félkész dolgok nélkül. Szerintünk igen jó, sokkal inkább, mint a különféle müszószok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!