Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az amerikai palacsinta és a...

Az amerikai palacsinta és a gofri ugyanaz?

Figyelt kérdés
2009. aug. 10. 17:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
NEM :)
2009. aug. 10. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
49%

Gyakorlatilag igen... Hétköznapi szóhasználatban (Magyarországon) teljesen, de a gofri francia eredetű és "régebbi", mint az amerikai palacsinta (az amerikaiak nyilván ezt vették át), és a gofrinak (gaufre) van több fajtája...


de lényegében igen, ugyanaz.

2009. aug. 10. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
szerintem egyáltalán nem ugyanaz.teljesen más sütő kell hozzájuk és szerintem a receptben is jelentős különbségek vannak,habár ebben nem vagyok 100%-ig biztos.csak 90%.:D
2009. aug. 10. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
Egyáltalán nem ugyanaz.Az amerikai palacsinta sokkal tömörebb mint a gofri,ami egész levegős tésztájú, mint egy piskóta
2009. aug. 10. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

A GOFRIban sütőpor van, habbá kell verni a tojást, és mély a recéje a gofrisütőnek, vagyis magas a gofrin a rács. Könnyű tészta, leginkább tejszínhabbal esszük.

A WAFFEL élesztővel készül, és olajat is kell bele dagasztani, és a rácsozata sekély. Nagyon laktató, baracklekvárt kíván. Svábok sütik.

Az AMERIKAI PALACSINTÁba tejföl és élesztő kell, és serpenyőben sütjük. Juharszirup az öntete leginkább, vagy kesudió karamellel, ilyenek.

Az ÉLESZTŐS PALACSINTÁba élesztőt teszünk a szokásos mellé, és teflonban sütjük.

A CSÁSZÁRMORZSA az a rontott palacsinta, sűrűn, és lekvár kell megint.

Minden kelt tésztába tej tojás liszt olaj kell, meg élesztő.Ha e helyett sütőpor megy, könnyebb lesz. A többi különbséget a hozzávalók aránya, a tészta készítésének módja, és a sütés másfélesége adja. Nagyon mások ezek.

A fánk, a csőrőge, a talkedli kb. ugyanebből van és ugyanúgy olajon sütjük.

2009. aug. 10. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Jamie Oliver-féle amerikai palacsinta recept


Hozzávalók 2-4 személyre:

3 nagyobb tojás,

120 g finomliszt,

1 púpozott kávéskanál sütőpor,

1,5 l tej,

1 csipet só.


Elkészítés:


Először válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját külön-külön tálba. A sárgájához add hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, keverj belőlük sűrű, sima tésztát. Kemény habbá verd fel a tojásfehérjét a sóval. Ezt könnyedén forgasd bele a tésztába - s az máris bevetésre kész. Mérsékelt tűzön forrósíts fel egy teflon palacsintasütőt. Önts bele egy kis tésztát, és süsd néhány percig, amíg arany színt nem kap, és szilárdulni nem kezd. Ekkor szórd a még nyers oldalára választott ízesítődet (lásd alább), és egy tompa hegyű késsel vagy lapáttal fordítsd a palacsintát a másik oldalára. Addig süsd, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül. Készíthetsz csinos kicsi vagy nagyobb méretű palacsintákat, ahogy tetszik. Meglocsolhatod őket egyszerű juharsziruppal, de kóstold meg akár egy kis vajjal vagy tejföllel. Ha más ízesítőre vágysz, próbálj ki egyet ezek közül. . .

Friss főtt kukorica - ropogósra sült húsos szalonna vagy bacon áfonya - banán - párolt alma - reszelt csokoládé - meg ami csak eszedbe jut. . .

2009. aug. 10. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Gofri

Hozzávalók:

# 40 dkg liszt

# 1 csomag sütőpor

# 3 tojás

# 12 dkg sütőmargarin

# 1 csomag vaníliás cukor

# 12 dkg cukor

# csipet só

# 1/2 liter tej

# reszelt citromhéj



Elkészítés: A liszthez keverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot, a 1/2 liter tejet, és a citrom héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét keményre verjük, és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőben, kb. 4 perc alatt megsül. Csokipudingal, lekvárral nagyon finom.

2009. aug. 10. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

A hozzávalókat nagyjából megfeleztem, úgymond "testreszabtam". Ezt követően így festett a hozzávalók mennyisége:


* 40 deka liszt

* 12 deka olvasztott margarin

* 5 deka kristálycukor

* 4 egész tojás

* 3 dkg élesztő

* 5 dl tej*

* 1 csipet só

*


A lisztet elkevertem a felfuttatott élesztővel, cukorral és a sóval. Majd belekevertem a 4 tojást. A lengyos tejet is, és kézi mixerrel egy sima tésztává dagasztottam be.A zsíradékkal hólyagosra verem. A galuskatésztánál lá

gyabb, olyan mint a sűrű tejszín/híg főzelék. Inkább híg legyen! De a palacsintánál sűrűbb! Egy órán át langyos helyen kelesztettem majd kikent waffelsütőben sütöm. Gofrisütő nem jó, hanem az a hagyományos ostyasütő. Nem mély barázdákkal.Baracklekvárral jó.

Nagyon jó. Lehet olaj a margarin helyett, csak minden langyos legyen! a sütő forró!

2009. aug. 10. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Finom, omlós ostya:


7 deka vajat habosra verünk, beleadunk 7 deka finom lisztet, csipetnyi sót, egy teáskanál cukorport, három tojás sárgáját, végül 2,1/2 deci édes tejfölt és öt tojás kemény habját, azután ostyasütőben megsütjük. - Más mód: 14 deka porcukrot, 14 deka finom lisztet, két tojás sárgáját, két egész tojást, egy rúd törött szitált vaniliát habosra kell kavarni, ekkor jön hozzá 35,1/2 deka olvasztott vaj, csipetnyi só és annyi édes tejfõl, hogy híg, folyékony tésztapép legyen. Jól fel kell verni és azután szokott módon megsütni. Még melegen gõngyõlítsük fel kerek fácskákra, vagy fakanál nyelére.

2009. aug. 10. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
A 21:40-es a waffel.
2009. aug. 10. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!