Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tejcukor sütés közben kisül?

A tejcukor sütés közben kisül?

Figyelt kérdés

Valószínűleg laktóz érzékeny vagyok (nem tejfehérje érzékeny), de valahogy mint a sült ételek nem zavarnék a belső működésemet.


A sütés közben felhasznált folyékony (tejföl) tejtermékek sütés után ugye elveszítik "folyékony" halmazállapotukat, így valószínűleg a tejcukrot is nem?


Mint pl. a sajt. Abban sincs tejcukor.



2012. okt. 26. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
a sajtban a laktózt a baktériumok használják fel. a sütés hatására a tejcukor megmarad.
2012. okt. 26. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Akkor inkább tejfehérje allergiás lehetsz.


A magas fokon sült tejtermékben ugyanis jobban széttrancsírozódik a fehérje szerkezete, úgy könnyebb megemészteni.

A tejfölben pedig kevés a fehérje, és sok a zsír.

2012. okt. 26. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Ja, a sajtban pedig előállítása során módosulnak már a fehérjék, nem olyan agresszív.


Lányom is allergiás volt, a sajt volt az egyik első, amit már bírt enni, mikor kinőtte. (Megelőzte a margarin, követte a tejföl)

2012. okt. 26. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
36%
Tanultál kémiát? A sütés közben a tejcukor miért tűnne el? Csak valószínüleg vagy érzékeny?Azt orvosnak kéne megállapítani nem? És pont a laktóznak a legmagasabb az olvadáspontja a cukrok között.223 fok míg a glükóznak pld max. 150.
2012. okt. 26. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Na akkor, épp tegnap voltam orvosnál, hétfőn kérek időpontot a Gasztroentrologia teszt-re.


Ami panaszokat soroltam:

- Tejföl, tej tönkreteszi a gyomrom minimum 1 napra (hasmenés nélkül).

- Sajt és egyéb ilyen száraz termékek, túró, semmit nem árt a szervezetemnek.

2012. okt. 26. 12:20
 6/9 A kérdező kommentje:

De ugyanakkor a sült kistartalmú ételekkel sincs problémám: Pl. ami több mint 1-2 kiló és csak épp egy kis tejfölt igényel.


Erre azt mondta az orvos, hogy amennyiben fél-laktóz intolerancia merül fel (vagyis nem teljes), akkor részben fogyasztható a tejcukor.

2012. okt. 26. 12:21
 7/9 anonim ***** válasza:
És az első jól írta a sajtban a baktériumok tejsavvá erjesztik a laktózt!
2012. okt. 26. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

ma 12:14


Margarinnal nekem nincs bajom.

2012. okt. 26. 12:24
 9/9 anonim ***** válasza:
63%

Ha jót akarunk, akkor megfontoljuk amit most írok.

Élelmiszermérnökként írom, de nem a szakmám miatt lesz érdekes..


Tejet a tehén kölyke eszik, vagyis borja. A benne lévő hormonok, fehérjék egyikére sincs szükségünk! Minimális előnye van, de számos, rengeteg hátránya. Aki érzékeny rá, az a szerencsésebb mert megkíméli magát az olyan megbetegítő rossz szokástól, mint a ma olyannyira reklámozott tejtermék fogyasztás (de hát a tejcégeknek is meg kell élniük, ugye hasznosabb munkát nem találtak, így össze lehet kötni a gyógyszeriparral mert a beteg ember majd nem csak tejet, de gyógyszert is vesz..)


Margarint felejtsük el.. olcsó, igaz de egyszerűen nem egészséges ilyen bizonytalan zsírokat enni. Lehet vitatkozni a hatásán, de nagyon kicsi esély van rá, hogy nem okoz gondokat a szervezetben. Együnk természetes zsírokat, főleg állati eredetűeket, mert a testünk számára logikusan az a természetesen hozzáférhető (egyébként meg komoly kutatási terület, hogy mennyire káros az állati zsír, és kérem szépen semennyire...)

2012. okt. 26. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!