A tejcukor sütés közben kisül?
Valószínűleg laktóz érzékeny vagyok (nem tejfehérje érzékeny), de valahogy mint a sült ételek nem zavarnék a belső működésemet.
A sütés közben felhasznált folyékony (tejföl) tejtermékek sütés után ugye elveszítik "folyékony" halmazállapotukat, így valószínűleg a tejcukrot is nem?
Mint pl. a sajt. Abban sincs tejcukor.
Akkor inkább tejfehérje allergiás lehetsz.
A magas fokon sült tejtermékben ugyanis jobban széttrancsírozódik a fehérje szerkezete, úgy könnyebb megemészteni.
A tejfölben pedig kevés a fehérje, és sok a zsír.
Ja, a sajtban pedig előállítása során módosulnak már a fehérjék, nem olyan agresszív.
Lányom is allergiás volt, a sajt volt az egyik első, amit már bírt enni, mikor kinőtte. (Megelőzte a margarin, követte a tejföl)
Na akkor, épp tegnap voltam orvosnál, hétfőn kérek időpontot a Gasztroentrologia teszt-re.
Ami panaszokat soroltam:
- Tejföl, tej tönkreteszi a gyomrom minimum 1 napra (hasmenés nélkül).
- Sajt és egyéb ilyen száraz termékek, túró, semmit nem árt a szervezetemnek.
De ugyanakkor a sült kistartalmú ételekkel sincs problémám: Pl. ami több mint 1-2 kiló és csak épp egy kis tejfölt igényel.
Erre azt mondta az orvos, hogy amennyiben fél-laktóz intolerancia merül fel (vagyis nem teljes), akkor részben fogyasztható a tejcukor.
ma 12:14
Margarinnal nekem nincs bajom.
Ha jót akarunk, akkor megfontoljuk amit most írok.
Élelmiszermérnökként írom, de nem a szakmám miatt lesz érdekes..
Tejet a tehén kölyke eszik, vagyis borja. A benne lévő hormonok, fehérjék egyikére sincs szükségünk! Minimális előnye van, de számos, rengeteg hátránya. Aki érzékeny rá, az a szerencsésebb mert megkíméli magát az olyan megbetegítő rossz szokástól, mint a ma olyannyira reklámozott tejtermék fogyasztás (de hát a tejcégeknek is meg kell élniük, ugye hasznosabb munkát nem találtak, így össze lehet kötni a gyógyszeriparral mert a beteg ember majd nem csak tejet, de gyógyszert is vesz..)
Margarint felejtsük el.. olcsó, igaz de egyszerűen nem egészséges ilyen bizonytalan zsírokat enni. Lehet vitatkozni a hatásán, de nagyon kicsi esély van rá, hogy nem okoz gondokat a szervezetben. Együnk természetes zsírokat, főleg állati eredetűeket, mert a testünk számára logikusan az a természetesen hozzáférhető (egyébként meg komoly kutatási terület, hogy mennyire káros az állati zsír, és kérem szépen semennyire...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!