Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! A Busa a halászlé alapléb...

SOS! A Busa a halászlé alaplébe jó, vagy inkább kerüljem?

Figyelt kérdés

Bolti, csak a tiszta hús kerülne bele, én magam nem ismerem de írnak róla hideget meleget szóval elbizonytalanodtam.

Minden egyéb hal is kerül bele, csak ez a konkrét egyed amiről nem tudom hogy....

Köszi! :)



2012. okt. 22. 07:54
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
Minden egyéb hal mehet bele, de én -mint szegedi- a busát kihagynám! Többet árt, mint használ!
2012. okt. 22. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Egész pontosan? Jellegtelen? Fura ízű?
2012. okt. 22. 08:04
 3/9 anonim ***** válasza:
45%

Busát ne tedd bele. Fokhagymás tejbe áztasd be és 1-2 napig hagyd benne,majd rántsd ki.


Mi Baján nem teszünk bele busát ::

A busa növény evő hal ezért megkell nyuzni mielött használnád. Ezt azért kell mert előfordulhat ,hogy a börében annyira be ivodott a zöld iz ,hogy keserü lenne ezért áztatjuk tejbe a busát és az amurt is..

2012. okt. 22. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is szegedi, de én is Tisza-parti "lány" vagyok, és a tiszai-halászlét főzöm. Mi beleraktuk a busát is, nemcsak az alaplébe, de a szeletet is a ponty, harcsa és egyebek közé.

Mi nem azt mondjuk, hogy nem jó, hanem kb. olyan az íze a többi hal között, mint mondjuk a birka amilyen jellegzetesen eltérő ízű a többi (csirke, sertés, marha) húsoktól. Inkább meg kell szokni, max, ha idegenkedsz, akkor inkább ne tedd bele a halászlébe, süsd meg, és ha valóban nem ízlik, akkor könnyű különválogatni a többitől! :)))

2012. okt. 22. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Okés :)

Félre tettem sütésre, más is ezt javasolta

2012. okt. 22. 08:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem jó halászlébe, egyszer csináltam és nagyon rossz íze volt.
2012. okt. 22. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 doboszoli ***** válasza:
100%

Csak a rend kedvéért: a busa nem növény, hanem planktonevő.

Ettől függetlenül förtelmes szaga van, én nem tenném halászlébe.(sem)

Szintén kerülendő a csuka, (agresszív ragadozó íze miatt), és a kárász is csak akkor, ha nem iszapos helyen fogták, lévén fenéklakó hal, és beviszi az iszapízt a lébe.

Belevalók, szerintem:

-alaplébe: ponty "aprólék", keszegfélék, harcsa fej, aprólék, törpeharcsa, ikra,(kivétel a márnáé)stb.

Szeletnek: ponty, harcsa, törpe. (süllőt kár belefőzni).

2012. okt. 22. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Lúzerek.

Ki kell vágni a vörös húst a filéből, attól van rossz íze. Ehhez természetesen előbb a bőrét kell levágni a filéről, mivel a külső oldalon van. A szálkaso is simán kiszedhető és teljesen szálkamentessé tehető.

2022. máj. 29. 02:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Kristóf Kata válasza:

Tavaly készítettem halászlét, és az alaplébe tettem busát is a fenti bejegyzés tanácsa szerint, megnyúztam és kivágtam a vöröshús részt.

Senki nem vette észre, hogy nem csak ponty volt az alaplében, nagyon finom lett. Főzéskor megkóstoltam a húst, mert féltem... semmilyen plusz íze nincs.

A pici unokám (másfél éves) is rendszeresen kap főzve, sütve busát. Az egyik legegészségesebb halunk, és az ára is megfizethető.

tegnap 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!