Mennyi ideig kell sütni?
Figyelt kérdés
A rántott csirkemellett? És Igaz, hogy akkor lesz olyan "bundás" ha csak tojásba és liszte forgatom? (most csinálok először) nem szeretném ha nyers maradna.2009. aug. 8. 11:20
1/3 anonim válasza:
Nem tudom mire gondolsz, a "bundával" kapcsolatban. Ha Lisztbe és tojásba forgatod, akkor kell a zsemlemorzsa is. Viszont, ha bundát szeretnél rá, ahhoz kell egy jó sűrű palacsintatészta. Tojás, tej, liszt, só, esetleg némi fűszer, pertrezselyem esetleg... Ebbe forgatod meg a csirkemellet, és abban sütöd. Mivel ez a bunda vastag, ezért egy 15 perc minimum kell neki alacsony lángon.
Egyébként tűpróbával nagyon egyszerűen le tud ellenőrizni. Hústűvel, vagy villával kell megbökni, úgy 15 perc után, és ha lazán belecsúszik, akkor teljesen átsült, vagy megnyomogatod egy kanál lapos felületével. Ha már nem gumis, valószínű, hogy jó.
Sok sikert!
2/3 anonim válasza:
Felszeleteled, kissé kiklppfolod, akkor 5-6 perc sütéssel tuti átsül!
3/3 anonim válasza:
Forgasd zsemlemorzsába is, különben nem rántott. A színén látod, hogy mikor jó, kellemes pirosas barna, de nem sötét égett legyen. Ne teljes hőfokon, mert akkor gyorsan megég a külseje, de nem sül meg, de ne is alacsonyon, mert akkor csak az olajat szívja magába és sose lesz kész. Én forgatni szoktam sütés közben is, anyóstól tanultam, hogy egyenletesen süljön a két oldala, akkor nem is ég oda. Tényleg elég neki összesen öt-hat perc, a csirkemell gyorsabban sül, mint a sertés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!