10 főre mennyi pacalt vegyek?
Hová és mikor kell menni enni ???
Számolj kicsit többet kb 35dkg-fejenként. 25 dkg kell elvileg jól irta az első.. Azért irom ezt mert a pacal nem kis meló mire elkészül ,ha pedig marad akkor azt tedd adagonként a fagyasztóba hónapokig nem lesz baja...
Jaj..... de nagyot nyeltem!
Most egyszerűen sárga csíkos vagyok az irigységtől!
:-)
Mondjuk, ha szín-pacal lenne, én egy főre számolnám nyersen az 50 dkg-t, ha körömmel együtt főzöd, akkor fejenként pacalból a 30 dkg, körömből a másik 30 dkg (a csont miatt). Tehát vennék pacalból nyersen inkább 4 kg-ot, mint 3-at, és a körömből is ugyanannyit csonttal együtt a 10 főnek. Ez kb. 5-6000 Ft, de az is biztos, hogy maradna "szebb napokra is"
(Én pl. az elmúlt hétvégén 5 főnek főztem 3 kg. húsból sertés-pörköltet, és kb. a felét le is tudtam fagyasztani)
Ha már dolgozok vele, egyrészt ne maradjak szégyenben, ha 1-2 ember többet eszik, másrészt legyen valami tartalékom, amikor időszűkében leszek.
Köszönöm a válaszokat! Már indulok is bevásárolni, jó hosszú listám van!
Lehet még egy kérdésem?
Ez a menü szerintetek így jó:
1. Gyöngytyúk leves,
2.Körmös pacal, krumpli, kovi ubi
3.Töltött rántott húsi (velővel, meg sajttal tölteném) francia saláta, sült krumpli köretnek
4. Sütik (4 ízű rétes, erdeigyűmis torta)
5-ös vagyok!
Ami mennyiséget írtam, azt én úgy számoltam, hogy a körmös-pacalt egytálételként teszem az asztalra, krumpli-körettel, ubival, kenyérrel. Utána jöhet egy kis sós, édes apró süti + pia, kávé. És kész.
Elébe levest nem szoktam, utána sem kapnak semmi mást, hiszen ha valaki fél kiló hússal + körettel nem lakik jól, az egyen otthon.
Szóval, a te menüd elmegy akár eljegyzési (szolidabb lakodalmi) menünek is! (A helyedben meggondolnám, legalább a mennyiségeket átszámolnám még egyszer!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!