Aki már sütött valamilyen husit barna sörben, az árulja már el nekem, hogy csak 1-2 decit öntsünk egy tepsihez, vagy akár egy fél litert is?
Sütöttem már, méghozzá füstölt csülköt egészben. Bár szerintem Te nem pont erre vagy kíváncsi.
Előtte a csülköt puhára kell főzni, majd tepsibe tenni, és a sörrel locsolgatva addig sütni amíg a bőre kemény ropogós nem lesz. De nem kell rögtön ráönteni az egészet, hanem folyamatosan locsolgatni vele. Kb. 2,5- 3 dl fogy el összesen. Párolt lilakáposztával az igazi és fűszeres egészben sült krumplival.
Jó étvágyat.
A kérdésedre visszatérve szerintem csak 1-2 decit önts a hús alá, ha szelethúst szeretnél sütni.
Elég lesz!
Én nem sörrel, borral sütöttem (van receptem tarjára, ill. kakasra!). Egy alkalommal a kakasra többet öntöttem, mint kellett volna, így mire megebédeltem, tisztességgel be is rúgtam tőle! Ebéd után mentem alukálni! ?))))
Kedves 2. megosztanád velünk a tarja és kakas recepted?
Nagyon kíváncsi lennék rá, szívesen próbálgatok új dolgokat :)
Köszi!!
Persze!
A kakas: combjait és mellehúsát egyben, előző d.u. besóztam, fokhagymával tűzdeltem. Másnap bő zsírban bele egy teflonba, átforgattam fehéredésig, mellé raktam jó vastagra szelt hasáb-burgonyát és cikkekre vágott fehér-hagymát (én úgy tudtam, hogy medve-hagyma a neve, most azt mondják, hogy az csak a speciális saláta-hagyma volt), no mindegy, amit mellé cikkeztem, nem vöröshagyma, nem is lila-hagyma volt.
Amikor már a zsírban fehéredésig sült, akkor öntöttem rá (elég lett volna 1,0 - 1,5 deci fehér bor) a bő 2,0 deci fehérbort öntöttem alá, beborítottam és hadd puhuljon. Gondoltam, majd idővel a bor úgyis elpárolog alóla, és a többit pótolom vízzel, hát nem párolgott el! Megpuhult, födő le, szépen zsírjára sült, a husi megpirult és a krumpli is. Isteni finom volt, ebből belaktam és mentem = beszédültem a szobába alukálni! :)))
Tarja:
Előző este besózod, borsozod.
Másnap bő zsírban kb. 2x annyi szálára vágott vöröshagymát dinsztelt, mintha ugyanazt a húsmennyiséget pörköltnek akarnád főzni. Pucolj meg és szelj fel hozzá egy jó marék foghagymát is, a vöröshamával együtt kezdd el dinsztelni, majd forgasd bele és fehéredésig süsd a tarja szeleteket. Szemes bors + babérlevél még kell bele.
Itt öntsd alá a 1,5 max 2,0 deci fehér bort (mennyiségtől függ, a 2,0 deci még a 2,0 kg. tarhához is elég!), beborítod és amikor a bort elfőtte maga alól, a vizzel még tudod pótolni, hogy a husi megpuhuljon. Amikor puha, födő le, zsírjára sütöd és pirítod.
Teflonba rakd fel, mert a hagyma egy jó sűrű szaftot képez, és szeret leragadni.
Elég, ha teljesen száraz, megsózott tört krumplit adsz mellé köretnek, mert a hagymás szafttal meg tudjátok locsolni!
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!