Manapság úgy veszem észre, hogy annyira felmentek az hideg étel árak, hogy jobban megéri egy olcsó gyorsétteremben enni, egy kisebb büfében pl. 500 ért gyrost, vagy hasonlókat, mint otthon főzőcskézni? a tojás 550-be kerül... a tészták is baromi drágák, 6-700 forintba kerülnek, plusz még ugye a gáz, meg a mosogatás amivel elpazarlok jó sok energiát...
Valóban felmentek az árak, de közel sem ennyire, mint amiket írtál.
Mindazonáltal bizonyos helyzetekben valóban olcsóbb a "kifőzde", de egész hónapra lebontva nem jössz ki olcsóbban, mintha otthon főznél magadnak.
2012. okt. 16. 19:29
2/21 anonim válasza:
Mindenképpen a főzés éri meg, ez nem kérdés!
Ha kajázdában olcsóbban jön ki egy étel, abból 100% hogy kispórolták a drágább cuccokat, amit ugyanúgy te is megtehetsz otthon, csak módosítani kell a recepteken, és akkor ha ugyanolyan minőséget csinálsz, akkor ugyanúgy kevesebbre jön ki.
Esetleg a multiknál, akik többezer fős menüfőzéssel foglalkoznak, le tudják vinni annyira az árakat, (mert olcsóbban tudnak alapanyagot beszerezni) hogy megközelíti az otthon főzés költségvetését.
2012. okt. 16. 19:30
3/21 anonim válasza:
Ha azt nézzük, hogy az "idő is pénz", akkor lehet, hogy olcsóbb kifőzdében kajálni. Ha egyedül élsz, akkor egy emberre főzve is a bevásárlás, előkészítés, elkészítés, mosogatás ugyanannyi idő, mint ha egy öttagú családra főzöl. Tanulsz, sok munka marad otthonra, határidős munkád van, stb., akkor élnék a kifőzde lehetőségével.De ha családja van az embernek, akkor gazdaságosabb otthon főzni, körbeülni az asztalt, beszélgetni. Tehát relatív a dolog.
2012. okt. 16. 19:36
4/21 anonim válasza:
Akár olcsóbb, akár nem, hosszútávon semmiképp nem tesz neked jót, ha gyroson, meg ilyeneken élsz, függetlenül attól, hogy történetesen ez a gyorskajálda épp nem a McDonald's szendvicsei. Én nem bírnék akár csak 1 napig is gyorskaján élni, bár én sportolok is, lehet nekem nagyok az igényeim.
2012. okt. 16. 19:37
5/21 anonim válasza:
"a tojás 550-be kerül... a tészták is baromi drágák, 6-700 forintba kerülnek, plusz még ugye a gáz, meg a mosogatás amivel elpazarlok jó sok energiát...
ti hogy vagytok ezzel, szerintetek hogy éri meg?"
Ezek nem átlagárak, mindenképp menj addig, amíg tördékéért nem találsz. Én tojást 29-ért veszek például. És ha egyedül vagy, akkor megéri a 4-500 Ft-os gyros alkalmanként. De 2-3 emberes háztartásban már más a helyzet.
Én eldobhatós edényeket és evőeszközöket használok, nem drágább, mint a mosogatás (evőeszköz, pohár, tálca 2-4 Ft), az idő meg fáradság viszont megspórolható.
2012. okt. 16. 19:39
6/21 anonim válasza:
Pont múltkor gondolkoztam ezen, amikor a kis adag kínai kajából teljesen jól laktam. És 550 ft volt. Tehát ha ezresért egész adagot veszek, megvan két ebéd.
2012. okt. 16. 19:47
7/21 anonim válasza:
Hát nem tudom hol élsz te, de nálunk max 350 Ft 10 db tojás, 1 kg tésztát ugyanannyiért lehet venni, és minimális tésztából jól lehet lakni. Krumpliból is 1 kg-ot ha megpucolsz és megcsinálod, kijössz max. 100 Ft-ból, és éhen sem haltál.
2012. okt. 16. 19:51
8/21 anonim válasza:
Gondolom Budapesten él, itt ilyen árak vannak, a tojás 46 ft a piacon...
2012. okt. 16. 19:54
9/21 anonim válasza:
Igen, de minden nap nem ehet az ember kínait - bár nagyon finom. Az otthoni kaja változatos is: belefér a főzelék, egytálétel, leves, tésztaféle. A házunk alatt volt egy kifőzde. Munka után hazamentem korgó gyomorral. Beugrottam egy főzelékre, vagy egy levesre - de mire a család jött, megfőztem a vacsorát:) Anyukám meg házhoz hozatott 2 fogásos kaját. Egy hónapig élvezte, de akkor rájött, hogy bármit rendelt, mindennek ugyanaz volt az íze.De továbbra is rendelte, mert a főzést-bevásárlást már nem bírta volna. Viszont ha vittem neki hazait, mindig megjegyezte: azért a hazainak csak más az íze:)
2012. okt. 16. 19:56
10/21 anonim válasza:
Hát igen, az a baj, mindent meg lehet unni. A kifőzdék meg nem valami változatosak. Az ember magának meg úgy rakja össze az ebédet, ahogy akarja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!