Milyen ételt lehet készíteni savanyúkáposztából?
Bográcsban készíthető étel,(ek) receptjeít szeretném kérni,(székelykáposzta kivételével).
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv : Barakonyi
40 dkg savanyúkáposzta
20 dkg füstölt oldalas
20 dkg füstölt kolbász
4 dkg zsír
5 dkg liszt
1 kis fej vöröshagyma
1,5 dl tejföl
1-2 babérlevél
pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
só
(citromlé)
Az (megkóstolt/előkészített) savanyúkáposztára önts bő 2 liter hideg vizet, tedd bele a babérlevelet, az oldalast, a füstölt kolbászt, s főzd puhára. A zsírral, a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával, a fokhagymával és a pirospaprikával készíts zsemleszínű rántást. A levesből vedd ki a babérlevelet, az oldalast és a kolbászt, s a levet sűrítsd be a rántással. Jól forrald össze, ha kell, még ízesítsd sóval, esetleg citromlével. Tedd bele vissza a kicsontozott és felkockázott oldalast, valamint a felkarikázott kolbászt. Tálaláskor tejfölt kínálj hozzá. a legtuttib leves savanyú káposztából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!