Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen muffint ajánlotok?

Milyen muffint ajánlotok?

Figyelt kérdés
Egy születésnapra kértek fel hogy csináljak 100 db muffint de nem tudom hogy milyen legyen. Receptet tudnátok írni ami nektek már bevált?
2012. okt. 15. 18:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem van egy alapreceptem, amiből két adag, vgyis 48 db jön ki.ha ebből bekeversz három adagot, akkor még neked ismarad :) csak azon kell törni a fejedet, hogy mivel ízesíted, mert azért 100 egyformát nem kellne sütni.

az ízesítés lehetősége végtelen, aémás-fahájas, körtés-csokis, aszalt vagy kandírozott gyümölcsös, minden mehet bele, amit csak elképzelsz, még reszelt sárgarépa is (nagyon finom) csak döntened kell adagonként milyen legyen.mert pl az almás-fahéjas sárga, de kakaóval, mézzel már sütét muffinunk lesz.

ha érdekel írj, szívesen leírom.

2012. okt. 16. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
jaj elírtam, 2 adag 24 db.... ezer bocs, de még így is megéri nekiállni.
2012. okt. 16. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

bögrés muffin tegnap csináltam én is akkora sikere volt hogy egyet tudtam csak megkóstolni milyen is lett a tésztája:) sima alap tészta de én úgy kombináltam hogy lett mézes banános,almás fahájas, és rumos csokis izűt...

Hozzávalók:

2 bögre liszt

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

1 tojás

3/4 bögre olaj

1/2 bögre cukor

1 bögre tej

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Összekeverem, és kanállal belerakosgatom a formába. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Bármilyen ízesítéssel variálható!

A bögre 2,5 dl-es.

2012. okt. 16. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Az almát megpároljátok vagy csak simán lereszelitek és belerakjátok?
2012. okt. 16. 13:08
 5/6 anonim ***** válasza:
hámozva simán, apró kockákra vágom.
2012. okt. 16. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
én úgy csinálom hogy apró kockára vágom össze keverem fahájjal és egy pár percig meg párolom hogy "össze essen" az alma és mehet is a formába:) igy jobban össze érnek az ízek...
2012. okt. 16. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!