Karácsonyra 2 féle muffint fogok sütni. Az egyik a nutellás, de még kéne egy mellé. Milyet ajánlotok?
Túrós muffin
Hozzávalók:
* szárazanyagok:
* 30 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* nedves anyagok:
* 4 tojás
* 1,25 dl tej
* 1 csomag mazsola rumba áztatva + a rum
* 25 dkg túró
* 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A száraz és a nedves anyagokat külön összekeverem. A túró miatt a nedves anyagokat egy kicsit robotgéppel is összekeverem. Majd az egész anyagot jól kikeverem. Muffin formába teszem, és előmelegített sütőben megsütöm. 16 db muffin lesz belőle.
Almás-fahéjas muffin. Illik a karácsonyhoz és nagyon finom! :)
szia! én szoktam sárgát sütni, egy csipet kurkuma megadja szép színt. ebbe szoktam tenni színes kandírozott
gyümiket apróra vágva. pl. zöld és naracsszínű papaját,de
sokféle színeset lehet kapni.
nekem 24 db-os muff receptem van.ha érdekel leírom szívesen.
Hozzávalók:
15 dkg liszt,
2 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 evőkanál barackíz,
fél csomag sütőpor,
5 dkg keserű kakaópor,
5 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Robotgéppel is lehet keverni, úgy még gyorsabb. Adagold ki a 12 muffinformába, majd 170 fokon süsd meg /kb. 20-25 perc/.
Megjegyzés:
Ez a csokis muffin valóban rászolgált a *CSODÁS* jelzőre. Egyszerű és nagyon finom. Én minyonpapírt szoktam a muffinsütőbe tenni és azt csak 3/4-ig töl-töm meg, szépen feljön, melegen is nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon fincsi, elrontani sem lehet.
Ennél még nem ettem finomabb muffint. : )
Kókuszos banános. Nyamm:D
(a sima muffin alapreceptből a tej felét, vagy akár egészét kókusztejjel helyettesíted, kókuszreszeléket szórsz bele ízlés szerint és vagy pürésített vagy kis darabokra vágott banánt raksz bele)
köszi!!!de találtam már egyet
vanília pudingos muffin
adventi muffin:(mindmegettéről)
20 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola 3 evők.pálinkába áztatva
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor,+1 evők.méz
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1/2 mokkásk.fahéj
2 mokkásk.mézesfűszer
2 egész tojás
1/2 dl tej
lehet a tetejére csokit csurgatni,vagy narancsos cukormázat.
kicsit sűrűbb a tészta, mint a szokványos muffin.Ha nem eszitek meg azonnal, sokáig eláll.Nálunk nagyon bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!