Karácsonyra, ajándékba szeretnék sütni valamit. Mit ajánlotok?
Itt a Karácsony, és igencsak szűkösek az anyagi lehetőségeim. Arra gondoltam, hogy az anyukámat meglepném egy tálca saját készítésű süteménnyel, annak biztosan örülne.
Igencsak kezdő háziasszony vagyok, nem vagyok jártas a konyhaművészetben.
Tudnátok segíteni? Olyan receptet várnék, amit nem túl nehéz megcsinálni, viszonylag normális áron elő lehet állítani, és ajándékba is vihetek belőle.
Előre is köszi.
Nem éppen a legegyszerübb, de én ezt adtam sok kollégámnak, barátomnak.
Mézeskalács gyertya.
Megcsinálsz egy mézeskalács tésztát, és kiszaggatsz , sok sok közepes (nem túl nagy) csillagot, egyformát. csinálsz egy kb 10x10 es alapot is a tésztábol , egy egyszerü négyszögeletet. és mintha egy kis láng nyelv lenne.
mikor kisülnek akkor egy sörö tojáshabbal össza ragasztod a csillagokat, egyiket a másikra rakod, és kis torony lesz belöle. aztán mikor megszáradt, bele mártod a már elég sürü tojáshabba kb az elsö két csillagig merüljön el és kihúzod, és átfordítod és tajás habbal ráragasztod az alapra. akkor bele nyopmod a lángnyelvet a tetejébe, a tojás hab meg lefolyik mintha viasz folyna a szélén.
ha megy akkor csinálhatsz 4 külömbözö méretü gyertyát egy nagy alapra, és olyan mint egy adventi tál. meg is ehetik.
ja a végén még procukorral meszorom, akkor még szabbnek tünik. és illatozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!