Mit szóltok ahhoz, ha egy 18 éves (se) igen drága autót kap karácsonyra ajándékba a szülőktől?
Ezt a "(se)"-t nem értem, mit akarja jelenteni.
Amúgy meg örüljön neki, mit szólnék?
Sajnálom szegény szülőket, és még jobban szegény gyereket. A szülőket azért, mert mostantól a gyerek elégedetlen lesz, mert úgysem fognak tudni jobba ajándékot venni, mostantól minden karácsony "rosszabb" lesz, mint ez volt.
A gyereket pedig azért, mert megszokja a jólétet, és esetleg ő nem fog tenni érte, aztán ha meghalnak a szülei, elfogy a pénz, akkor meg a nyakába szakad a nyomor.
hát figyelj, ebben a jólétben nőtt fel úgymond, szal neki ez nem lesz olyan nagy furcsaság
(azt pedig úgy értettem, hogy tehát nincs még 18 éves, 17 múlt valamivel)
Nézd, ha anyuci vagy apuci, vagy akár mindkettő tisztességesen szerezte a pénzét, akkor miért ne vehetnék meg a gyereküknek? És itt most nem csak a kocsi árára gondolok, hanem a komplett vagyonukra. Tehát nem offshore-ban utaznak, nem voltak/vannak politikus haverjaik, akiktől zsíros megrendeléseket kaptak a semmire, stb.
Akkor miért ne? Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Csak ne egy vadbarom kapja azt a kocsit, mert így is töménytelenül sok hülye van az utakon.
jójó persze, bár azért én már régóta úgy gondolom, hogy magyarországon a tisztességes úton való pénzszerzés egy filozófiai kérdéskör, és nem annyira tény :)
de most nincs igazam?
na meg speckó magyar színezete lett egy sor olyan dolognak is, amiben nincs semmi jogellenesség (gondolok itt akár az offra, akár a nagyon kiterjedt kapcsolatrendszerre, mert hát ez meg elengedhetetlen, hogy valaki ma sikeres üzletember legyen, sőt ugye sokan állítják, hogy a kapcsolati tőke a legnagyobb tőke, anélkül semmi se megy, na de mindegy, nem ez a kérdés)
Hát ha tisztességes a pénz akk miért ne?
Mondjuk ha megvan a jogsija csak akkor vezessen azzal az autóval mert ahogy az előző válaszolók közül valaki mondta:"elég sok hülye van az utakon"és elég egy kis karc vagy koccanás és annyi a drága autónak
képmutatás
nálunk is van egy idióta kőgazdag kis p.öcs és állandóan villog a családja pénzével... szerintem képmutatás, ha egy igen drága autót adunk a pici, még kiskorú (18 éves se, gondolom akkor az) kölykünknek.
Ez az én véleményem. Gyűlölöm a pénzzel villogást.
10:02
hidd el h ez számára olyan szinten természetes úgy anyagilag, h semmiféle villogási kényszer nem merül fel benne sztem
Nem értem minek egy 18 éves gyereknek autó. Így is szar a levegő, az emberek még a wc-re is autóval mennek (jaj, persze tudom, a rohanó világ). Aztán ha elromlik a lift, nem képesek 5 emeletet sétálni, mert a combizmaik olyanok mint a zacskós tej. Miskolcon az autósok ingyen utazhatnak a buszokon hétvégén, de persze nem igazán élnek vele.
A kérdésre annyit tudok mondani, amit előttem leírtak. A gyerek telhetetlen lesz és életképtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!