Tudnátok ajánlani valamilyen receptet piskóta helyett?
piskóta gyümölcstortához, de ez egy alap, gyakorlatilag mindenhez jó, főlekg, amelyeket pudinggal, gyümülccsel
kell felülról befedni.
lehet gyümölcstortaformában, de kapcsosban is készíteni.
a piskóta.
14 deka liszt, 14 deka porcukor, 2 tojás, fél deci olaj, fél deci melegvíz, fél csomag sütőpor.
A két tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
a sárgájákat a cukorral, az olajjal,melegvízzel habosra keverjük, ehhez adjuk a sütőporos lisztet. a kemény habot lazán, óvatosan hozzákeverjük.
ha, gyömölcstortaformába tesszük, akkor azt alaposan ki kell kenni zsiradékkal, a bordáknál is, majd belisztezni.
ebbe öntjük tésztát, szépen hagyjuk eléterülni, és kb 15.perc alatt megsütjük. Tűpróba!ha megsült, ügyesen egy tálra fordítjuk, majd vizesruhával beborítjuk.pár perc múlva leemeljük a formát, a mélyedésbe sűrű pudingot teszünk és kedvünk szerint befejezzük gyümölccsel pl. de ekkor ajánlatos egy tortazselével lezárni.
kapcsosban is készíthető, úgy is lehet gyümölcstorta a sorrendet betartva,, de ki is vehető a formából és tölthető bármivel ez a nagyon könnyű és olcsó piskóta.
készítettem már a gyümtortaformában, de csokipundiggal, majd a pudningra reszelt gesztenyepürével, tejszínhabbal. is.
Ezt a tortalapot csinálom mostanában tortákhoz, nagyon finom, szép magas lesz, háromba lehet vágni, bár én tovább sütöm, mint 31 perc, alacsony fokozaton.
Előző vagyok.
Sütés után lefordítom sütőpapírral fejjel lefelé a kisült tortalapot és hagyom kihűlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!