Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig kell sütni egy 4...

Mennyi ideig kell sütni egy 4 kilós libát? És hány fokon?

Figyelt kérdés

2012. okt. 12. 12:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Elég sokáig... Én múlt héten kacsát sütöttem, de azt csak 1600 g-os volt, és több mint 2 órán keresztül ment a sütő. Nem tudom pontosan hány fokon mert itt az albérletben villanytűzhelyem van, amin 7 fokozat található. Én az 5. illetve a 6. fokozaton sütöttem végig.

Annak ellenére, hogy ilyen hosszú ideig sütöttem az egyik felén nem is lett finom ropogós a bőre. De azért átsült.

2012. okt. 12. 12:23
 2/2 anonim ***** válasza:

Van valami íratlan szabály, amiszerint addig kell sütni a szárnyasokat, amekkora a súlyuk, vagyis jelen esetben kb 4 órát. de közben sűrűn kell locsolgatni, megfordítani is többször.

A mi vidékünkön a kacsát, libát fertályokra (negyedekbe ) vágják, nagy lábasba, aminek teteje is van, hájat tesznek,arra teszik a feldarabolt alaposan besózott jószágot, egy kis vízzel, amit mindig pótolnak, puhára sütik.

ha puha a hús, akkor teszik kemencébe, vagyis mostmár gázsütőbe, hogy szép piros ropogósra süljön.

a régi asszonyok így fertályokban árulták a helyi piacon,

ami aztán városunk egyik gasztronómiai híressége is maradt.

2012. okt. 12. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!