Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni ezt...

Hogyan kell elkészíteni ezt az ételt?

Figyelt kérdés

Tehát, zöldséges rizseshúst szeretnék készíteni barna rizsből.


A hozzávalók:

- sárgarépa (igazi nem konzerv)

- esetleg fehér répa (szintén igazi)

- vörös hagyma

- 1-2 gerezd fokhagyma

- mondjuk brokkoli vagy karfiol

- csirke vagy pulykamell

- barna rizs (nem zacskós)


1. Hogyan kell elkészíteni a barna rizst ehhez az ételhez?

2. Mit/mikor kell megpárolni/megfőzni.


Úgy értem a répa keményebb, a karfiol hamarabb megpuhul. Mikor kell hozzátenni a husihoz vagy lehet-e már az elejétől kezdve együtt párolni/főzni őket?


Sajnos a neten eddig még csak olyan recepteket találtam, ahol mirelit vagy konzerv zöldségeket használnak.


2012. okt. 11. 17:00
1 2 3
 11/21 doboszoli ***** válasza:
100%

Gomzoli!

RESPECT!!!

2012. okt. 11. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 gomzoli ***** válasza:
Köszönöm a kedves RAJONGÓIMNAK, virág helyett inkább sört hozzatok, öltözőm sajnos nincs, de bárhol jó lesz!
2012. okt. 11. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 gomzoli ***** válasza:
Pedig a sózást el is felejtettem... Semmiképpen sem az előtt, hogy a hús megpuhulna.
2012. okt. 11. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
:))))))
2012. okt. 11. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 doboszoli ***** válasza:
Azért ne vidd el magad!DD))
2012. okt. 11. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 A kérdező kommentje:

Nagyon jó!


"Ezzel párhuzamosan forralnék 1-1,5 liter vizet, és egy másik serpenyőben megpirítanám a rizst is, kevés olajjal keverve.

A hús megsülésekor hozzákeverném a pirított rizst, és felönteném kb. 2-szeres térfogatú forró vízzel, és ebbe belekevernék 2 db. tyúkhúsleves kockát"


Azzal a 2-szeres térfogatú vízzel öntöm fel, amit felforraltam magában (első mondat az idézetből)? Ugyi?


Ezen kívül minden vili, mindenképpen kipróbálom hétvégén, mert nagyon jól hangzik.

2012. okt. 12. 08:29
 17/21 gomzoli ***** válasza:
100%

Persze! Csak azért forralom fel előre, hogy egyből tudjon főni a rizs, amikor ráöntöm. De vigyázz, előtte vedd le kicsire a lángot a rizs alatt, csak utána öntsd a forróvizet, és készülj fel, hogy hevesen forrni fog az áthevült edényben.

Ha a 2-szeres víz nem lenne elegendő, azt tudod utólag is apránként pótolni főzés közben.

Sok sikert!

2012. okt. 12. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 A kérdező kommentje:

Hálás vagyok köszi, majd beszámolok milyen lett.

Nosalty.hu-n nem vagy fent véletlenül? :) Szívesen olvasgatnék több receptet tőled.

2012. okt. 13. 09:24
 19/21 gomzoli ***** válasza:
Hát én nem is ismerem azt az oldalt, de benézek! Nem vagyok én szakács, csak itthon, hobbyból... Most 2 hétig nem lesz lehetőségem netezni, de utána szívesen írhatok pár dolgot...
2012. okt. 13. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 gomzoli ***** válasza:

Ma még van időm, leírom, hogy csinálom a gombás-tejszínes-tejfölös krumplilevest.

A mennyiségeket úgy számolom, hogy dús, tartalmas, önálló étkezésként is megállja a helyét, ne csak "lé" legyen.

Mondjuk nagyobb adagokat szoktam készíteni, azon elmorgunk 2 napig.

Felaprítok két fej hagymát. Kb. 70-80 deka krumplit pici (1x1 cm) kockákra vagdosok. 2-3 szál répát vékony karikákra vágok. Felszeletelek 30-40 deka gombát. Ha van szárított, abból kb. két bő maréknyi kell. 3-4 gerezd fokhagymát apróra metélek. Egy kisebb maréknyi petrezselyemzöldet is finomra aprítok. Előveszek egy sört. Erre vigyázok, mert nekem kell. Utána egy 2 decis főzőtejszínt, és ugyanennyi tejfölt is odakészítek, közben óvatosságból ellenőrzöm, van-e még hűtött söröm a frigóban. Szükség esetén pótlom.

Teflonbevonatú vastagabb falú aluöntvény fazekakat használok. Egy ilyenbe löttyintek egy kis olajat, és felhevítem. Ebben elkezdem pirítani egyszerre a hagymát, és a krumpli FELÉT. Tisztára, mintha pirított krumpli készülne. Ezalatt felforralom azt a bizonyos másfél-két liter vizet. A konyhában nő a hőérzet, ez bizonyos védekezést igényel, úgyhogy az eddig gondosan félretett sört felhasználom.

Amikor a krumpli és a hagyma kellőképpen aranybarnára pirult, és kezd reményeket keltő illatokat árasztani, hamar belekeverem a gombaszeletek felét, párszor átforgatva 1-2 percig még hagyom sülni, de aztán felöntöm a forralt víz felével. Sózom, és beledobok 2-3 tyúkhúsleves kockát (már megint csalok), és egy bő teáskanálnyi kakukkfüvet (thymian), kevés őrölt borsot, fél kiskanálnyi majorannát. Ezután kihasználom, hogy pár percig úgyis várnom kell, míg a krumpli teljesen átfő, így aztán utánanézek, hogy a tartalék sör a hűtőben megvan-e még? Gondoskodok róla, hogy már biztosan az enyém legyen...

Ha megfőtt a krumpli, akkor jön a botmixer, és átpürésítem a fazék tartalmát. Ezzel végezve beleöntöm a maradék vizet, és a maradék fél adag nyers krumplit, valamint a répa- és gombaszeleteket. Ennek még kb. negyed órát kell újra főnie, addig összekeverhetem egy tálban a tejszínt a tejföllel, abba egy kanálnyi lisztet (híg habarást, és a fokhagymát. Ha nagyon akarom, tehetek még bele egy kevés (egy-két maréknyi) apróra vágott enyhén füstölt sonkát. Mármint a levesbe, nem a tejfölbe. A tejszínes-fokhagymás lisztezett tejföl csak a vége előtt 2 perccel kerül a forró levesbe, pánikszerűen gyors kevergetés mellett (nehogy a liszt miatt csomóssá váljon a habarás). Ennek elkerülésére egyébként érdemes a habarást a fazékba öntés előtt még a keverőedényben higítani, egy-két merőkanálnyi levessel, és simára keverés után a fazékban gyengéden fortyogó levesbe önteni.

Ha ügyes vagyok, elkészülök vele 3/4 óra alatt.

2012. okt. 13. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!