Mit főzzek a hétvégére? Nem tudok dönteni.
Eddigi ötleteim:
-Spagetti
vagy Karfiolleves
vagy Székelykáposzta
1 személynek lesz, szombat-vasárnapra. Tudni kell, hogy elég nagyétkű vagyok.
én is nagyétkű vagyok nálam ezek voltak
babguláys jó gazdagon füstölt csülökkel, kolbásszal, 2féle bab, nokedlival, répa, fehérrépa,petrezselyem és karfiol is volt benne:)
utána túróstészta piritott szalonnával és tejföllel
paradicsomleves sok tésztával
rizseshús céklasalátával csokismuffin
sajtkrémleves
hagymástörtkrumpli gombával töltött csirkecombok, uborkasalátával, almásppite
székelykáposzta sok hússal, kolbásszal tejföllel, hozzá burgonyás cipó fokhagymával megkenve, utána mogyorókrémes piskóta meggyel
gyümölcskrémleves tejszínhabbal
kukoricás rizs stefánia vagdalt, csemegeuborka
brokkolikrémleves fokhagymás levesgyönggyel
rakottkrumpli kolbásszal, szalonnával
muffin
csonleves
vadasmarha főtt krumplival
szilvásppite
halászlé
túrógombóc tejföllel, vaniliáscukorral
sertésraguleves
rizskoch csokipudinggal
frankfurtileves
meggyes-mákos guba
gombaleves
paprikákkrumpli paradicsomsalátávaé
karfiolleves
bolognai reszelt edami sajttal
somlói galuska
A pusztapörköltet én ajánlottam, nem régóta vettem fel a családi recepttárba. nagyon egyszerű, és nagyon kiadós.
Mi lapockából, vagy első csülökből , de főleg ezekből vegyesen készítjük. a pörkölt egyszerű, gondolom nem kell leírni. annyi, hogy a köretek miatt egy kicsit hosszabb lével kell főzni, de mégsem gulyásszerűen.
a tarhonyát zsíron megpirítom, szép egyenletes aranyszínűre, és egyszeres mennyiségű vízzel felöntöm, sózom. azért ilyen kevés víz, mert a többit a pörköltszaftból szívja fel.
ha vizet felitta, átkeverem, és dupla konyharuhával letakarva vár a sorára.
ha a hús puha, akkor kerül bele a kockára vágott krumpli, és a félig főtt tarthonya.
Így egymás társaságában már kb 15 perc alatt összefőnek.
ne legyen száraz, inkább laza szaftos.
a pörköltszakaszban 1-1 szem paprika, hámozott pradicsom is jó ízt ad a pörköltnek.
Hogy mennyire legyen zsíros, magad szabályozod, ízlésed szerint.
extra tipp. a pörkölt alá, a hagyma előtt egy kis húsos füstölt szalonnát pirítani. nem kell sok, de fantasztikus ízt ad, persze, ha szereted a füstöltet.
érdemes kipróbálni, biztosan ízleni fog, és máskor is elkészíted.
üdv.
10-es vagyok!
A "pusztapörkölt" főzését még a nagyszüleimtől tanultam kb. 50 évvel ezelőtt (nagyapám még a 2 háború között kubikos volt), elég sokszor főzték otthon a bográcsban, ha "összejött" a rokonság.
Csak amióta ezt az oldalt látogatom, azóta tudom, hogy mások ezt nevezik "pusztapörköltnek"! :))))
78%-os, abbahagyhatnád a lepontozási hadműveletedet.Attól, hogy én leírtam az én általam ajánlott, és készített pusztapörköltet, a Te kubikuspörkölted is finom lehet.
És van más is, aki 83 %-os, úgy, hogy a bosszúddal őket is
"jutalmazod".
gyermeteg a viselkedésed,de tudhatod, amit adsz, azt kapod viszont...
?????
Mi van? Miről karatyolsz?
Egyáltalán honnét lehet az látni, hogy ki az aki lefelé, felfelé vagy akármerre pontoz valakit?
Honnét veszed, hogy én voltam???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!