Mit főzzek a hétvégére? Nem tudok dönteni.
Eddigi ötleteim:
-Spagetti
vagy Karfiolleves
vagy Székelykáposzta
1 személynek lesz, szombat-vasárnapra. Tudni kell, hogy elég nagyétkű vagyok.
Ha szereted a karfiolt lehetne
csöben sült karfiol közé sonka vagy vékonyra szeletelt csirkemell
karfiol fasirt úgyanugy készül mint a fasirt pogi csak hús helyett fött karfiolt használsz
A megszokott székelykáposzta helyet babos káposzta
1 hagymát piritasz, 0,5 kg savanyú káposzta rá,
2 pohár víz, 1 pohár bor, 2 marék szeleteltt kolbász vagy húsos szalona, 1 leveskocka, só, bors, pirospaprika, kömény, mikor puha 1 lecsöpögtetett babkonzerv
SZÉKELYKÁPOSZTA
vagy pöri nokedlivel :-)
Jók az ötleteid, de egy finom pusztapörkölt is nagyon kiadós, két napra is elég. lapockából vagy nyers csülökből egy jó dús pörkölt, a végén bele krumpli és külön pirított-félig főtt tarhonya.
hézi vegyes savanyúval, vagy bogyiszlóival nagyon finom.
De bácskai rizseshúst is csinálhatsz, azt pedig jó lecsósan, borsosan.
Egy nagy adag tepsis krumpli savanyúsággal, fehér kenyérrel, egy üveg sörrel.
Ha leves is kellene, akkor borsóleves gazdagon, nokedlivel.
Meg is csinálom mára:))
A helyedben én most hétvégére főznék egy adag zöldséges tésztalevest és a székelykáposztát.
Majd amikor az elfogyott (rövidebb idő alatt készen van) a karfiol leves + spagetti, azok jók lesznek hétköznapra.
Egyébként én azon gondolkodom, hogy paradicsomos káposztát készítek csirke-sülttel hétvégén. Plusz van még egy jó adag pacalom a fagyóban, el kellene már pusztítani azt is. :))))
Van 1-2 érdekes ötlet amire összefutott a nyál a számban. :D
Úgy tűnik ma/holnap spagetti lesz. De a hétvége még midig kérdéses. Szemezgetek itt az ötletekkel. :D
A gulyásleves olvasására egyből felkordult a gyomrom, ugyanez volt a lasagne-val is. :D De viszont a pusztapörkölt is érdekesen hangzik mer eddig ilyenről még nem hallottam.
Pusztapörkölt = teljesen mindegy, hogy sertésből vagy marhából készült pörkölt, a végén hasáb-burgonyát főzöl bele.
Azért nevezik pusztapörköltnek, mert valamikor a kubikosok, ill. a nyájat legeltető juhászok stb. a bográcsban csak így tudták megoldani, hogy pörkölt + köret egy edényben, egyszerre készüljön el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!