Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rengeteg sütőtökünk termett,...

Rengeteg sütőtökünk termett, mit tudok belőle készíteni? És hogyan?

Figyelt kérdés
2012. okt. 7. 19:13
 1/10 anonim válasza:

Sütőtök-krémlevest, megszörva pirított tökmaggal, sütőtökös sütit.

Sütőtök-lekvárt:


[link]

2012. okt. 7. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Hmmm.....Tököspite! :)Nagyon szeretjük.Ugyanúgy mint az almáspitét..Sült tök,tökleves.
2012. okt. 7. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
2012. okt. 7. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

sütőtökkrémleves, sütőtök sütőben, lekvár, torta, rizottó, tésztákhoz, krumplit kitudod váltani a köretnél, püré, muffin, keksz, gnocchi,

[link]

2012. okt. 7. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Süsd meg,és add el a piacon.
2012. okt. 7. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Van egy nagyon jó tökös leves receptem, húsal, sok zöldséggel, de csak akkor érdemes nekiállni, ha a tök nyersen is finom édes. már volt, hogy kollaganőmnek leírtam, megcsinálta, és nem ízlett. kiderült, hogy egy zöld íztelen tökött vett. hát abból nem jó.

ha finomédes tökötök van, szívesen leírom ide is.

aztán még van egy a tökös-sajtos lepénykék, ami még szerintem finom, ha kéred, azt is leírom. abba a nem túl édes tök is elmegy.

2012. okt. 8. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen, édes tökünk van. Sonkatök.

Úgyhogy várom a receptet, hátha valaki más is kipróbálja. :)

2012. okt. 8. 09:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Tökfasírtnak is ajánlottam tegnap valakinek, vissza is írt, hogy nagyon finom lett.reszelt tök, hagyományos zsemlés-hagymás cuccal, kicsit jobban fűszerezve.
2012. okt. 8. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Óh, ha az a sonka (nálunk hegedűtök) már írom is a finom receptet.

hozzávalók: 1 kilós kis tök kockára vágva, egy csomó újhagyma, vagy ennek megfelelő mennyiségű póréhagyma félkarikára vágva.

80 deka cserkemell, vagy combfilé csíkokra, vagy kis kockákra vágva. 40 deka sárgarépa karikázva, fél kiló brokkoli rózsáira szedeve, de a szára is karikára vágva.kb 40 deka kis cukkini, hasábokra vágva, lehet hámozva, de héjastól is finom, ha zsenge. 40 deka hámozott paradicsom kockázva, 1-2 gerezd préselt fokhagyma, pár babérlevél, egészbors, ízlés szerint csípőspaprika is mehet bele.Másfél-két liter zöldség,vagy húsleves kockából.

ha minden előkészítettünk, akkor a húst 1-2 kanál olajon fehéredeésig pároljuk. ( a combfilét tovább kell )ezután megy a hagyma, a sárgarépa, a brokkoliszár, majd ahogy puhulnak fedő alatt, mehet a többi zöldség is, a tök és a cukkini kivételével. ezzel még várunk. felöntjük a lével, egy teáskanál cukor, még ízletesebbé teszi. persze sózni is kell, attól függ, hogy a lé mennyire sós.ezzel kb 12-15 percig főzzük csendesen. ezután megy bele a kozkázott tök, és a cukkini. ezzel még kb 5 percet főzzük, tetejére finom a frissen vágott petrezselyem.

egy igazán gazdag, vitamindús levesünk lesz, ami egy nagy fazéknyi, kb 6 főre elegendő, bőséges adag.

utána egy könnyű tésztaféle elég.

Szerintem nem fogtok benne csalódni.

később a sajtos-tökös lepénykéket is leírom, az is nagyon finom.

üdv.

2012. okt. 8. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Tökös-sajtos lepénykék.

Hozzávalók: 50 deka reszelt sütőtök, kb 5 dekg rteszelt sakt, 2 tojás, 5deka vaj vagy margarin, 2 púp. ek. liszt, 4 deci tej, egy kisebb reszelt hagyma, 4 ek. olaj, fűszerek, só bors, szerecsendió (ízlés szerint)

a vajat a liszttel habzásig keverjük,majd ráöntjük a meleg tejet és kevergetve nagyonsűrűre főzzük. hagyjuk kihűlni. közben lerezsljük a tököt, a fehér mártásba keverjük és a többi hozzávalót is. fűszereket, tojást, kb nokedliszerű sűrű masszánk lesz, amibe még beledolgozzuk a 4 ek. olajat is.

teflonserpenyőben kevés olajra kis halmokat teszünk és kanál domború felével ellapítjuk. ha az alja megsült, lapáttal megfordítjuk, azt is pirosra sütjük.

papírtörlőre szedjük, tartárral, kecsappal, vagy valami salátával is nagyon finom, de főzelék mellé is.

2012. okt. 8. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!