Hogy kell a kuktát használni és mit lehet főzni benne?
Szinte barmit amit kukta nelkul is foznel, csak gyorsabb.:D
Peldaul marhaporkoltet, ugyanugy csinalod mint kukta nelkul, csak rovidebb ideig:D En 2 es fel orat szoktam fozni siman, kuktaval szerintem masfel ora:D De 1 ora utan megnezheted leengeded a gozt, megnezed, es ha nem puha vissza is zarhatod, vagy befejezheted nyitott fedovel is...
Nekem kb,40 éve van kuktám.Rizst,tarthonyát pl. már nem is tudnám nélküle főzni.A,it nem szoktam :levesek,sült húsok,de lehet azt is készíteni benne.
Olvasd el a használati utasítását.Abban is szoktak receptek lenni,és benne van,hogy milyen étel mennyi idő alatt fő meg.
Amire figyelj:annyi vizet önts csak az ételre,amennyi levének készen lennie kell,mert nagyon kevés folydék párolog el.Ha több vizet öntesz hozzá,sok level lesz pl. a pörköltednek.
Minden fűszert akkor kell beletenned,mielőtt főzni kezded az ételt,főzés közben nem lehet,vagy csak a kukta kinyitása után pótolni.
Ha lezártad a kukták és elkezded az ételt főzni,akkor a benne levő folyadék mennyiségétől függően sípoló hangot ad a kukta.Ekkor vagy le kell venni a főzőlapról,pl.rizs esetében,vagy tartalékon hagyni a receptben megadott ideig.Ha letelt a főzési idő,meg kell várni,amíg a pöcörgés abbamarad,és a kukta kinyitható.Ez kb negyedóra.
Ha valamiért feltétlen kiakarod előbb nyitni,akkor hideg vizet kell ráengedni,amíg ki nem tudod nyitní a fedőt.
Ha tovább hagyod a tűzön a sípolás után,akkor túlnyomás keletkezik benne,és kivágja a szelepet,és lehet,hogy a benne levő folyadék a mennyezeten köt ki.
Ez így biztosan nagyon macerásnak tűnik,de ha jól átolvaspd az utasítást,és használni fogod a kuktádat,megszereted.Sok minden egyszerűbb,és gyorsabb benne.A pörköltnél pl.nem kell ott lenni,és figyelni,hogy nem főtt- e el a leve és nem ég-e le.A rizs,tarhonya csak annyi idő,míg odakészíted és lezárod.A felforrás után 15 perccel már kész.Kb ennyi idő a főttkrumpli is.Vedd bátran használatba,nem fogod megbánni.Nézz körül a neten is,biztos vannak kutához való receptek is.Jó főzést.
Mindent.Csak finomabb,zamatosabb,és hamarabb kész van.
De rá kell jönni,hogy mennyi idő kell hozzá,és az sem mindegy,hogy gázon vagy villanyon főzöl,mert a villany tovább meleg.
Köszi mindenkinek, főleg a második válaszolónak a részletes leírást! :-)
Először asszem vmi egyszerűt próbálok ki benne, mondjuk tarhonyát vagy rizst, a következő pedig egy vadas marha lesz, amihez a neten találtam kuktás receptet! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!