Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen finomat süthetnék?

Milyen finomat süthetnék?

Figyelt kérdés
Anyumnak szeretnék tortát készíteni. Sajnos olyan receptet, ami tetszene nem találtam ezért gondoltam, hogy összeállítok magamtól meg persze a ti segítségetekkel. Szív alakú tortát szeretnék. A piskóta csokis legyen. A máz az vagy marcipán, amit úgy gondolok, hogy nehéz lenne rá rakni vagy fehér csokoládét megolvasztanék, és azt önteném rá. A krém, ami a piskóta lapok közt lenne. Amit jónak gondolnék bele kókusz vagy mandula. Ha a mázhoz a fehér csokit választanám, akkor semmiképp nem szeretnék a krémbe kókuszt. Összesen csak 2 bajom van. Nem tudom, milyen legyen a máz meg a krém. A krémnél csak azt tudom, mit szeretnék bele.
2012. okt. 6. 13:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha jól láttam már másodjára írtad ki a kérdést, úgyhogy segítek most már. :D

Találtam egy receptet, ami eléggé hasonlít a te elképzelésedhez.

Annyi, hogy szív alakú tortaformába öntsd a tésztát, vagy ha ilyened nincs, akkor öntsd egy tepsibe és ha megsült és kihűlt a tészta, akkor vágj ki belőle egy szívformát egy papírsablon segítségével.

[link]

Azt ajánlanám, hogy a tésztát csak kettőbe vágd el. Elég nehéz ezeket szépen elvágni, tökéletes lesz úgy is, ha csak elfelezed.

A nyomózsákos díszítést is kihagyhatod, ha gondolod, az is kicsit macerás. Nagyon szép lesz úgy is, ha csak mandulával szórod meg.

Ha bármi kérdésed van, kérdezz bátran. :)

2012. okt. 6. 15:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen. Még egyszer ki írtam de egy kicsit másképp. :) Meg most már nem tortákat keresek hanem töltelékeket.
2012. okt. 6. 16:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Nagyon szép és még finomnak is néz ki :)
2012. okt. 6. 16:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem pont azt a tortát fogom megcsinálni de adtál ötletet. Színes lesz a piskóta és a krém marad és szerintem marcipánnal fogom beborítani vagy fondant.
2012. okt. 6. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!